Verdens beste Kanelboller – sånn lager du de.

Lukten av kanelboller er fantastisk! Det er vanskelig å ikke glede seg til boller når disse står i stekeovnen. Jeg tørr å påstå at disse kanelbollene er de beste jeg har smakt. Når man lager kanelboller er det noen ting som er viktig for å få et godt resultat. Heving så de blir luftige, brunt sukker og masse smør. For å få på nok smør bruker jeg kaldt smør og en ostehøvel. Resultatet er fantastiske kanelboller. Spis heller litt mindre hvis du klarer, for kanelboller skal være saftige og med masse smør, sukker og kanel. Dette må jo være perfekt å lage hvis du inviterer noen på kaffe i løpet av helgen. Her kan du se hvordan jeg lager de!

 

Oppskrift: ca 24 store boller

  • 7 dl melk
  • 200 gram smeltet smør
  • 1 pakke tørrgjær/ eller fersk for baking
  • 2 dl sukker
  • 2-3 ts kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • Valgfritt (1 egg til pensling.)

Til fyll:

  • 250 gram smør
  • 100 gram sukker
  • kanel

kanelsnurr rå

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan: Smelt smør og tilsett melk. Varm opp til ca 37 grader. Hvis du bruker fersk gjær blander du dette inn nå, hvis ikke tilsett tørrgjær sammen med mel, sukker og kardemomme i en bolle. Bland godt sammen (gjerne med en kjøkkenmaskin) og sett til heving i 40 min. Kjevle ut til et stort rektangel. Bruk ostehøvel til å ta på smør. Dekk hele deigen med smør. Strø på med sukker og kanel. Rulles sammen til en stor rull og skjæres opp i skiver. Legg på stekebrett med bakepapir og hev i 45 min. Deretter skal det stekes på varmluft 200 grader i 16-19 minutter i midten av oven.

kanelsnurrer

La bollene hvile noen minutter før servering.

Dette smaker fantastisk godt både for store og små. Lykke til

Kommenter