Cæsarsalat – Kongen av salater.

Cæsarsalat har dessverre ikke noe med den legendariske Julio Cæsar, men ble funnet opp på 1920 tallet av en italiensk amerikansk kokk som heter Caesar Cardini. Uansett opphav så er dette i mine øyne den beste salaten. Den har flere av mine favoritt ingredienser og hvis den lages på en ordentlig måte er dette en perfekt til et vår eller sommer måltid. Hvis du ikke har prøvd å lage dette før er det på tide. Det er mange steder som selger Cæsarsalat, men det er mange som burde fått bot for å misbruke navnet til den kanskje beste salaten som er.

Ingredienser romano.jpg

 • romanosalat
 • kyllingbryst
 • bacon
 • parmesan
 • rødløk
 • Krutonger (se oppskrift under)
 • Cæsar dressing (se oppskrift)

Cæsardressing:cæsar dressing

 • 2 stk eggeplommer
 • 2 ts dijonsennep
 • sitronsaft og hvithvinseddik
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 dl nøytral olje.
 • masse finrevet parmesan
 • litt cayennepepper.

Start med å helle 2 eggeplommer i en stor bolle. Tilsett dijonsennep, knust hvitløksfedd, 1 ts hvithvinseddik og litt sitronsaft. Rør godt sammen og spe sakte med oljen. Hvis dressingen blir for tjukk kan du tilsette litt kaldt vann. ( Ikke mye). Tilsett deretter ca 40 gram finrevet parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Nå er dressingen ferdig.

Krutonger:krutonger.jpg

 • Lyst brød /loff
 • Smør
 • 1 fedd hvitløk
 • Salt og Pepper

Å lage krutonger er veldig lett og mye bedre enn de man kjøper på butikken. Start med å skjære 5-6 skiver av brødet. Legg skivene på et brett eller rist i oven på 160 grader og stek ca 10 minutter. Nå har brødet tørket og det er på tide å skjære opp i terninger. Putt brødterningene i en panne med litt godt smør og et fedd hvitløk. Stek til de har fått en gyllen fin farge. Ta på litt salt og pepper.

Forberedelser:

Det er viktig at du behandler alle ingrediensene på best mulig måte for å få et godt resultat. Sprøstek baconet, skyll salaten godt og legg i isvann for å bli mest mulig crispy, kutt pene terninger av tomater, agurk. Jeg liker å ha med tynne skiver av rødløk og litt chili, men det er ikke med i den originale oppskriften. Jeg har brukt kyllingbryst filet som jeg tilbereder sousvide på 61 grader i 1 time, men det funker veldig bra å steke i panne også. Pass på at ikke kyllingen blir tørr. I denne retten kan det meste forberedes på forhånd. Nå er bare den morsomte delen igjen. Lage ferdig salaten, servere og nyte maten!!

forbredelser

Bland romanosalaten godt med dressingen og legg på en tallerken. Legg pent på bacon, kyllingfileten, løk, tomater, chili, krutonger. Ta litt ekstra dressing rundt på tallerkenen, noen dråper olivenolje, salt, pepper, sitronzest og avlutt med litt revet parmesan. Nå er cæsarsalaten klar for å serveres. Bare å glede seg!!!

c2.jpg

Kommenter