Singapore peppercrab – Laget med Kongekrabbe

Hvis jeg skulle velge mitt siste måltid ville Singapore peppercrab helt klart vært med i vurderingen. Når man lager denne retten på kongekrabbe smaker det helt himmelsk! Det er en rett med mye smak og den er ganske spicy. Kongekrabbe er dessverre ganske dyrt, men av og til må man unne seg noe ekstra godt. Dette er matglede på et fat! Retten er inspirert av Ørjan Johannesen vinner av Bocuse d`Or 2015.

krabbe rå.jpg

 

 

 

 

 

 

Oppskrift:

 

  • Kongekrabbe 3-4 bein.
  • Koriander (liten potte)
  • Chili 1-2 røde
  • Hvitløk 3-4 fedd
  • Ingefær ca 50 gram
  • Riseddik 1 dl
  • smør 1 ss
  • Hele sorte pepper 1 ss
  • Vårløk (til pynt)
  • Lime
  • Ketjap Manis 2 dl (søt soya)
  • Sukker 1 dl.
  • og et godt brød for å få med all sausen 🙂

Hvordan:

Dette er faktisk en veldig lett rett å lage, men det er viktig å kjøpe gode råvarer. Du MÅ kjøpe rå kongekrabbe. Den kan godt være frossen, men de som er ferdigkokte blir langt fra like gode! Når du skal rense kongekrabbe bein er det viktig å få ut brukset/senen som ligger inne i kjøttet. Skjær forsiktig i leddene med en kniv og vri forsiktig. Dra de sakte fra hverandre å kommer også skiven med brusk ut. Etter du har gjort dette skjær klørene i pene biter med en skarp kniv. (brødkniv er best)

kongekrabbe.jpg

Nå skal du lage sausen som gir den fantastiske smaken. Start med å putte en bunt med koriander i blenderen og tilsett Ketjap Manis. Kjør til en glatt masse.

koriander.jpg

chilikok

Kutt opp 1 stor rød chili, 2-3 fedd hvitløk og ingefær i grove biter.

Hell riseddik i en kjele og tilsett sukker. Kok opp og tilsett ingefær, hvitløk og chili. Kok i ca 5 minutter så sukkeret løser helt opp. Hell den varme vesken rett i blenderen sammen med koriander miksen og kjør glatt. Nå er det bare å varme opp en stor kjele og tilsette litt smør og nøytral olje.

Rist sort pepper i en panne. Dette gir en mer aromatisk og nøtteaktig smak. Knus i en morter eller med en stekepanne osv.. her er det lov å være kreativ. Tilsett pepperet i det varme smøret. La det surre et minutt før du legger oppi bitene av kongekrabbe med skallet ned. Her er det viktig å jobbe med litt høy varme. (ved varme fra 1-9 ville jeg brukt 8). Rør forsiktig og se at krabbene får farge. Etter ca 2-3 minutter tilsett miksen fra blenderen rett i kjelen. La dette koke, redusere og glasere krabbebitene. Rør rundt av og til så sausen blander seg inn i alle små kriker og kroker. Dette tar ca 4-5 minutter.

riste pepper.jpg

kong3.jpg

Nå er retten klar for servering. Legg krabbe bitene på en fin tallerken og strø over litt nykuttet vårløk og pynt med koriander. Server godt brød til og noen båter med lime.

Husk godt med servietter når du serverer dette!  Lykke til.

kong1.jpg

 

 

 

 

Kommenter