Fransk gourmet ostemørbrød – Croque Monsieur

Dette er en av Frankrikes nasjonalskatter. Et ostesmørbrød lagd med kjærlighet og gode smaker. Hemmeligheten ligger i bèchamel sausen, valg av ost, skinke og sprøtt deilig stekt brød. Det tar litt lenger tid enn å lage et vanlig ostesmørbrød, men så får du også et resultat som overgår alle andre ostesmørbrød. Legger du et speilegg på toppen til slutt får du den klassiske Croque Madame. Prøv begge to og se hvilken som blir din nye favoritt.

 

croc11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift:

 

  • 2 skiver godt landbrød
  • Dijon sennep
  • Ridder ost / Gruyere
  • skinke av god kvalitet
  • smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2-3 dl melk
  • revet muskatnøtt
  • salt og pepper

Hvordan:

Start med å skjære to gode skiver av landbrødet og stek i en stekepanne med smør. Her er det ikke lov med noe margarin eller andre «jukse» smør. Stek til de er gyllene og sprø på den ene siden og ta de ut av pannen. Smør godt med Dijon sennep på den siden som brødet ikke er stekt og strø på litt Cayenne pepper.

croc9.jpg

Nå er det på tide å lage Bèchamel sausen. Den lages som en vanlig hvitsaus. Ta en liten kjele og tilsett 2 ss med smør. Når smører har smeltet tilsetter du 2 ss hvetemel. Rør godt og spe på med melk. Krydre med malt muskatnøtt, salt og pepper. Pass på temperaturen! det er ikke noe godt med brent saus.

Smør nå godt med saus på brødskiven du skal ha i bunn. Legg på godt med skinke og deretter 4-5 skiver med ost.

croc5.jpg

croc4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg den siste brødskiven på toppen. Siden du har stekt i smør skal være opp. hell på rikelig med saus på toppen av sandwichen og strø på litt ost og nykvernet pepper.

croc3.jpg

 

 

croc2.jpg

Sett i en forvarmet ovn på 200 grader og stek til de begynner å få en fin osteskorpe på toppen og at alt er godt og smeltet inne i ostesmørbrødet. Dette tar ca 10 minutter.

Server med en syrlig salat og legg litt Dijon sennep ved siden. Når det kommer til ostesmørbrød finnes det ikke bedre.

Lykke til.

croc1

 

Kommenter