Focaccia – Italiensk brød som passer til alt.

Focaccia er et ovnsstekt og saftig Italiensk brød. Brødet passer som tilbehør til en salat, til pasta eller rett å slett uten noe mer til. Den deilige sprø salte skorpen og det saftige brødet er utrolig godt å dyppe i litt aioli eller bruk det til å lage fantastiske sandwicher.

Det er utrolig enkelt å lage Focaccia. Dette er grunnoppskriften og så kan du gjerne prøve med forskjellige smaker. De vanligste smakene er olivenolje, salt, oliven, rosmarin, chili, feta ost eller soltørkede tomater. Bruk dine favorittsmaker.

Her er Youtubevideo på jeg lager den:

 

 

Oppskrift:foc9.jpg

  • 1 kg hvetemel
  • 1 liter vann
  • 1 pakke gjær
  • 10 gram salt
  • 1-2 ss olivenolje.
  • maldonsalt.

 

Hvordan:

Start med å helle 1 liter vann i kjøkkenmaskinen og tilsett pakken med gjær. Husk å bruke temperert vann. Vann som er ca 37 grader. Sett på kjøkkenmaskinen et par minutter så gjæren løser seg opp. Stopp maskinen og hell oppi 1 kg mel, 10 gram salt og olivenolje. Kjør maskinen på medium hastighet i 5-7 minutter til røren er helt glatt. Sett bollen på et lunt sted og la heve i 40 minutter. Da hever røren til ca dobbel størrelse.

foc10.jpg foc11.jpg

Gjør klar en langpanne med bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og strø litt salt på bakepapiret. Dette gir en mer sprø bunn med deilig smak av salt. Hell røren i formen og legg på oliven, soltørkede tomater eller de smakene du valgte. Avslutt med å ta på litt olivenolje og strø på litt salt.  Forvarm ovnen til 250 grader varmluft og sett formen inn. La den steke i 20-25 minutter og legg på en rist for å avkjøle seg.

foc1.jpg foc2.jpg

Da er focacciaen klar! hvis oppskriften ble stor kan du fint fryse ned halve. Hvis du gjør dette tin den i kjøleskap før bruk neste gang og varm i ovnen.

foc4.jpg foc5.jpg

foc6

 

 

 

Én kommentar Legg til din

Kommenter