Ukens drink: Nå er sesongen her – To deilige drinker med Rabarbra

Rabarbra, rabarbra, rabarbra… Ikke lett å si mange ganger etter hverandre, spesielt ikke hvis du har drukket noen av disse deilige sommerdrinkene. Sesongen for rabarbra er ikke så lang i Norge, men nå får du kjøpt denne herligheten over alt. Jeg hadde rabarbra hjemme i hagen når jeg var liten. Vi fikk alltid en liten skål med sukker vi kunne dyppe rabarberaen opp i, for rabarbra er ganske surt. Disse drinkene gir deg kombinasjonen av søtt og syrlig. Drinkene passer perfekt i sola!

rabarbra4.jpg

Oppskrift Rabarbra puré:rab1

 • 2 store rabarbra
 • 2 ss Sukker
 • vann 3 dl

 

 

Hvordan:

Start med å rense rabarbraen. Det ytterste skallet er ganske trevlete. Bruke en skarpkniv, kutt litt i skallet og dra av skallet. Kutt rabarberaen i terninger i legg i en kjele, tilsett vann og sukker å kok i 10  minutter.

rabarbra2.jpgrabarbra3.jpg

Kjør glatt med en stavmikser og sett til avkjøling. Finn fram et fint drink glass og dypp forsiktig i litt vann og deretter sukker. Da får du den fine sukkerkanten øverst på glasset. Tilsett ca halve glasset med is og hell i rabarbrapureen opp til det er 2/3 fullt.

rab2.jpg rab3.jpg

Oppskrift 1:Vikingfjord.jpg

 • 4 cl Vikingfjord Vodka
 • Rabarbra pure
 • litt Club soda.
 • Rabarbra stilk «rørepinne»
 • litt sitronskall.

Oppskrift 2:

 • 4 cl mørk vellagret rom
 • Rabarbra pure
 • Ginger Ale
 • Rabarbra stilk «rørepinne»
 • Pynt med mynte og bringebær.

Når jeg lager drinker basert på Vodka liker jeg alltid å bruke Vikingfjord. Jeg prøver alltid å prioritere Norske råvarer når kvaliteten er bra. Vikingfjord er en 100% norsk vodka og den har er en mild og god smak som passer veldig godt i drinker.

God helg!

rabarbra1

rabarbra rom.jpg

 

 

Kommenter