Ukens drink – Espresso Martini – Kjærlighet ved første slurk! 

Espresso Martini, JA TAKK. En perfekt liten kaffe cocktail som gir deg energi til langt ut i de sene nattetimer 🙂 Dette er den sofistikerte, sexy og langt bedre alternativet til en Irish coffee.  Jeg smakte min første Espresso Martini for et par år siden og etter det har det blitt mange. Det var kjærlighet ved første slurk.  Nå har Espresso Martini blitt ganske trendy og du får kjøpt drinken på mange utesteder. Den er lett å lage og blir helt perfekt hver gang med denne oppskriften.

Oppskrift (pr drink):espresso5.jpg

 • 4 cl Vodka
 • 3 cl Kahlua
 • 2 cl sukkerlake
 • 1 dobbel espresso.
 • 3 kaffebønner til pynt.

 

Hvordan:

Når du lager cocktails hjemme er det viktig å kjøle ned glasset. Start derfor med å fylle det tomme glasset med isbiter. Den kan stå sånn til resten av drinken er klar. Finn frem en Shaker og fyll med isbiter. Hell i vodka, kahlua, sukkerlake og espresso. Sett på lokket og rist hardt. Jo mer du rister jo bedre blir skummet på toppen av drinken. For oppskrift og fremgangsmetode for å lage sukkerlake sjekk oppskriften min her: Ukens drink – Nå er sesongen her – To deilige drinker med Rabarbra

espresso4.jpg espresso3.jpg

Ta isbitene ut av glasset og fjern eventuelt smeltet vann. Hell drinken i glasset og pass på at det ikke kommer med noen isbiter. Bruk gjerne en liten sil. Avslutt med å pynte med 3 kaffebønner. Nå gjenstår den aller beste delen og det er å drikke den. Passer perfekt før middag, som alternativ til dessert eller rett og slett fordi man har lyst på en Espresso Martini.  Selv om de er veldig gode er det et godt tips og ikke drikke for mange av dem. Da kan jeg advare mot veldig godt humør og litt vanskeligheter med å sovne.

espresso1.jpg

3 kommentarer Legg til din

 1. Johnsen sier:

  Ikke meningen å være negativ her, men Espresso Martini var trendy i 1988-1995 og befinner seg i dag et sted mellom mainstream, postmoderne og litt harry på trendkartet😁

 2. janhenriks sier:

  Hei. Trender går litt i bølger. Nå var jeg alt for ung til å være med på trenden med Espresso Martini på slutten av 80 tallet 😜 Synes denne drinken er utrolig god! Trendy eller ikke 👍

Kommenter