Fisk- og skalldyrssuppe med kokosmelk!

Dette er en deilig og smaksrik fiskesuppe. Varmende chili og mild kokosmelk kombinert med laks, reker, blåskjell og torsk. Fantastisk sommermat.

fisk5

Oppskrift til 4 personer:

 • 1 nett blåskjell
 • 800 gram reker
 • 1 pakke salmalaks
 • 600 gram torskeloin.
 • 2 røde chili
 • 2 sjalottløk
 • 4-5 fedd hvitløk
 • 2 ss tomatpure
 • 2 ts sukker
 • 2 dl Hvitvin.
 • 2 bokser kokosmelk
 • 50 gram smør
 • 1 liter skalldyrskraft
 • fersk koriander
 • 1 sitron
 • salt og pepper

Hvordan:

Start med å skylle og vaske blåskjellene godt. Kast de som er ødelagte eller ikke lukker seg når de er over vannet. Finn frem en stor kjele og tilsett smøret. Finhakk sjalottløk, chili m frø og hvitløk. Surr i smøret i 5 minutter på middels varme. Tilsett tomatpure og sukker og stek videre i 2-3 minutter. Skru opp varmen tilsett blåskjellene og rør godt rundt i kjelen. Tilsett hvitvinen og sett på lokket. Nå tar det ca 5 minutter før blåskjellene er ferdige. blåskjell.jpg

Etter ca 5 minutter har alle blåskjellene åpnet seg og er ferdige. Det er viktig at hvitvinen koker/damper blåskjellene ordentlig. Så hvis varmen ikke er høy nok kan det ta noe lenger tid. Fisk opp alle blåskjellene og legg i en bolle til senere. Tilsett begge boksene med kokosmelk og la småputre i 10 minutter. Hell opp i skalldyrs kraften. (Se oppskrift på skalldyrs kraft nederst i denne artikkelen). Kok videre i ca 20 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper for å få en bra balanse på suppen. Kjør glatt med en stavmikser.

fisk 6

Skrell rekene og kutt opp fisken i passende store biter. Jeg pleier å ta fisken sous vide hver for seg på 55 grader i 20 minutter, hvis ikke tilsetter man fisken  i den varme suppen 5-10 minutter før servering.

torsk og laks

Start med å legge en del blåskjell i bunn av hver tallerken eller tilbake i kjelen. Legg oppi fisken og avslutt med å pynte med godt med reker og litt koriander. Nå kan du nyte en deilig og god fiskesuppe!

fisk6

Oppskrift skalldyrskraft:

Hvordan lage skalldyrs kraft på reker? Ta en kjele og sett på høy varme. Tilsett nøytral olje og varm opp. Tilsett alt rekeskallet og rør godt rundt. Stek skallene i et par minutter før du tilsetter løk, hvitløk og litt pepper. Stek noen minutter til og hell i ca 1 liter vann. La koke i ca 30 minutter og sil av kraften.

fisk2.jpg fisk3

 

Kommenter