Piknik i Parken – Gladkokken på nye matopplevelser

Oslo har et spennende og variert kulturtilbud. Dette er første innlegget fra meg om forskjellige mat- og drikkeopplevelser. Piknik i Parken (PiP) arrangeres i Vigelandsparken i Oslo. God musikk, variert mat, god drikke og sommerstemning. PiP forteller: «ta med pleddet så ordner vi resten» og «spis deg blid». Dette frister selvfølgelig en mat- og drikkeentusiast som meg selv. Dette må jo være en sommeridyll!

Jeg var på besøk fredag for å ta en titt på denne idyllen med fokus på mitt område nemlig mat og drikke. Jeg kom til Vigelandsparken sammen med en venn ved 18 tiden fredag. Regnet hadde holdt seg borte og vi gledet oss. Jeg elsker foodtrucks og hadde allerede lest at både Hitchhiker, Go Grilla, Kolonihagen, L´Unico, 4 Gringos, Is på pinne og Popcorn to the people skulle komme samt Annies pølsemakeri som er min favoritt butikk i Oslo skulle selge  grillmat. Spennende og min plan var å teste flere av dem, men det var faktisk ikke mulig.

IMG_1717.JPG IMG_1718

IMG_1721 IMG_1719

Piknik i Parken hadde tydeligvis store utfordringer med logistikken. Det var adskilte mat- og drikkekøer. Køene var enorme. Jeg prøvde å stå i noen av dem, men kom faktisk ikke frem. Hver kø var nok på minimum 1 time, det er ca 45 minutter lenger enn hva jeg synes er greit. IMG_1704

Etter et par forsøk på å få oss noe å drikke fant vi heldigvis et lukket område med 20 års aldersgrense. Køene var ikke beskjedene her heller, men bedre enn de andre og etter noen mislykkede kø forsøk fristet det alt for mye med en drink eller to. Så kompisen min stilte seg i bar køen og jeg fulgte grill lukten noen meter bort hvor to blide kokker fra Annies Pølsemakeri sto å grillet. Jeg gikk bort til grillen og pratet med kokkene. Til min store skuffelse pekte  kokken litt oppgitt bort på en veldig lang kø på andre siden av gjerdet. Du må nok stelle deg i den køen for å bestille mat. Jeg forsto fort at dagens mål og oppgave faktisk ikke lot seg gjennomføre.

IMG_1713.JPG

Kunne vi gå fra en matfestival uten noe å drikke, eller spise? Til min store glede ser jeg at mens jeg hadde jaktet grillmat hadde min venn sin tålmodige jakt på drikke gitt resultater. Han var nesten først i køen på 20 års aldersgrense baren. Der ble vi heldigvis møtt av noen stressede, men blide bartendere. Vi gjorde det veldig enkelt. Det ble en øl og en shot på oss begge. Vi drakk den opp på vei mot utgangen, tok en taxi til en restaurant på Majorstua hvor vi endelig fikk den middagen vi hadde ventet på.

FullSizeRender.jpg IMG_1708.JPG

Etter god mat og en del drikke vendte vi igjen nesen mot PiP. Vi må vel ha vært uheldig med timingen. Så vi ga det et nytt forsøk! Det var dessverre ikke tilfelle. Det var god stemning og Band of Horses spilte, men køene var like lange. Så Piknikk i Parken ble for min del ikke like idyllisk som forventet, men oppsummerte seg til 1 øl, 1 shot, lange køer og ingen mat. Jeg har hørt at de oppgraderte serveringen betraktelig til lørdagen, så håper de som skulle dit resten av helgen fikk en bedre opplevelse!

Kommenter