Lag din egen chili saus – «Habanero saus» – Advarsel HOT!

Habanero er en veldig sterk chili, men også den som har den mest fruktige og beste smaken. Det er enkelt å lage din egen chilisaus og du slipper å kjøpe industriproduserte sauser som du egentlig ikke vet hva inneholder. Det beste er at det også smaker mye bedre! Hell sausen på en pen flaske og sett på en enkel etikett, så kan du ta med noe mye morsommere enn blomster neste gang du blir invitert bort på middags selskap. Du kan bruke sausen rett på grillmat, kjøtt og i sauser. Det er utrolig praktisk å ha i skapet når du lager mat.

IMG_1846

Oppskrift:

  • 9 chilli
  • 5 små habanero
  • 3-4 fedd fersk hvitløk
  • 3 dl vann.
  • 2dl Heinz ketchup
  • 3 ts Røkt paprika pulver
  • 1 Ts salt
  • 3 store ss med brunt sukker
  • 1 ss rødvinseddik.

Hvordan:

VIKTIG: Når du lager chili saus anbefaler jeg på det sterkeste å bruke engangshansker/oppvaskhansker. Fjern alle frøene på chiliene og kutt i grove biter.

IMG_1845

Legg chili og fersk hvitløk i en kjele med nøytral olje og varm på medium varme i ca 5 minutter. Tilsett vann og kok i 5 minutter til. Tilsett resten av ingrediensene og kok i 5 minutter til. Kjør glatt med en stavmikser og kjøl ned.

IMG_1844

IMG_1842

Hell over på noen fine rene flasker. Sett i kjøleskapet. Denne sausen har en veldig god holdbarhet i kjøleskapet. Denne oppskriften tilsvarer ca 7 dl ferdig chilisaus.

IMG_1841

Lykke til og husk at dette er en sterk saus!

IMG_1837

 

 

 

Én kommentar Legg til din

Kommenter