Enkel og god hverdagsmiddag på under 20 minutter – Orientalsk Gryte

Dette er en middag jeg lager i flere forskjellige varianter. Masse deilige smaker, sunt og enkelt. Noe jeg alltid har er noen glass med curry paste. Dette får du kjøpt på alle dagligvarebutikker, men de beste får du i innvandrer butikkene.  Denne gangen har jeg brukt rød curry og creme fraiche. Det var det jeg hadde i kjøleskapet, men det passer også perfekt å erstatte creme fraiche med kokkos melk. Du kan selv variere hvor sterk retten skal være med chili, men jeg liker maten ganske spicy !

DSC_0040

Oppskrift :

  • kyllingfilet  (jeg bruker 1 filet pr pers)
  • red curry ( på glass
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • 1-2 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten ingefær
  • 6 dl kyllingkraft ( kan også bruke terning)
  • 2 dl creme fraiche
  • saften av 1 lime
  • gjerne litt koriander til pynt.
  • ris

Hvordan:

Start med å sette på kjelen med ris. Følg anvisning på pakken. Å lage ris tar ca 20 minutter. Finn frem en gryte og sett på høy varme. Kutt opp kyllingen i fine strimler og tilsett i gryten sammen med litt olje.

DSC_0050

Stek til kyllingen begynner å bli ferdig før du tilsetter hvitløk, chili og ingefær. Stek et par minutter før du tilsetter boksen med curry paste.

DSC_0053

Stek og rør et par minutter før du tilsetter kyllingkraften, gulrøttene og squash. La koke et par minutter før du tilsetter creme fraiche. Skvis i saften av 1 lime og smak til med salt og pepper.

DSC_0055

Nå lar du gryten koke 5 minutter eller til risen er ferdig og middagen er klar til servering. Pynt gjerne med frisk koriander. Lykke til.

DSC_0069

 

 

Kommenter