Fløtegratinerte poteter – enkelt, deilig og populært tilbehør til kjøtt

Fløtegratinerte poteter passer ypperlig til okse, lam, elg og flere typer kjøtt. De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. Det er flere metoder for å lage Fløtegratinerte poteter, men denne metoden gir helt klart det beste resultatet. Dette er bare tull å kjøpe på pose. Det du lager selv smaker så utrolig mye bedre.

dsc_0204

  • 1 kg poteter
  • 3 sjalottløk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 100 gram smør
  • 3 dl fløte
  • 3 dl melk
  • Ost til gratinering
  • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å finne frem en ganske stor kjele og sett på medium varme. Legg i smøret og la det smelte. Hakk sjalottløk og hvitløken å tilsett i kjelen. La løken steke på middels varme til den blir myk og gylden. (Skal ikke bli brunet.) Tilsett melk og fløte i kjelen og kok opp.

dsc_0214

Nå er det smart å begynne å skrelle potetene mens fløte blandingen småkoker. Skjær potetene opp i tynne skiver. (tynne skiver her er ca 0,3 cm)

dsc_0211

Tilsett godt med nykvernet pepper i fløte blandingen og finn frem en stavmikser. Nå har blandingen begynt å tykne litt. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak så til med salt og tilsett potetene. Rør forsiktig så ikke potetene klistrer sammen.

dsc_0215

Kok potetene i fløte blandingen i 10-15 minutter.

dsc_0217

Nå kan du helle blandingen i en stor ildfast form eller i små porsjonsformer og steke videre i ovnen. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Strø på en god revet ost.

dsc_0228

Stek potetene i 30 minutter i ovnen og la de hvile i minimum 5 minutter før du serverer dem. Nå er det bare å håpe du har laget nok poteter, for dette går det mye av! Lykke til

DSC_0247.jpg

 

2 Comments Add yours

  1. Skal prøve disse til dobbelpanert fisk som mine barnebarnog resten av familien er så glad i👍

Kommenter