Tradisjon og kvalitet – i dag lanseres Gilde Juleaquavit 2016.

Gilde Juleaquavite har blitt en tradisjon og er veldig populær. Dette er den 29. årgangen av Gilde Juleaquavit som blir gitt ut. Årets versjon var jeg heldig å få smake på under lanseringen i går. Arcus har i denne versjonen funnet inspirasjon fra flere verdensdeler og resultatet har blitt en veldig spennende akevitt. Jeg synes det er litt morsom at de som produserer sparer litt av hver årgang som tilsettes i nye utgaver. Så denne inneholder faktisk litt av den første utgaven fra 1988.  Dette er med å sikrer at kvaliteten og smaken ikke endrer seg mye fra år til år, men litt forskjeller vil det være fra år til år. I år kommer Gilde Juleaquavit i to versjoner. En vanlig og en ekstra modnet. Den sistnevnte er ment som et alternativ til Cognac til kaffen og kommer ikke på polet før i midten av november.

 

Nordmenns akevitt vaner har endret seg de siste årene og nå nytes akevitt ofte til annet en julemat og det er blitt en trendy ingrediens i cocktails og drinker. Akevitt fungerer også veldig godt i flere matretter.

Min favoritt var versjonen som er ekstra modnet (lagret i 5 år). Jeg synes smaken var mer spennende, rundere og den selges i en stilig flaske.

Innlegget er ikke sponset og er kun min personlige mening.

dsc_0459

Kommenter