Hjemmelaget Ravioli – fyllt med deilig kjøtt og ost i en spicy tomatsaus

Ravioli er tynne pastaplater som fylles med deilig innhold mellom platene og platene tettes igjen så du får en fantastisk pasta fyllt med det du liker best. Ravioli er en av mine favoritter og i Italia lages dette i mange forskjellige former og fylles med mange forskjellige smaker. I denne oppskriften har jeg laget et veldig enkelt kjøtt og ost fyll, men her er det muligheter til å fylle med hummer, oster, eggeplommer, spinat osv… Det er ikke vanskelig å lage, men det krever litt trening før det visuelle resultatet blir veldig bra. For å lage Ravioli må du også lage pasta. Her viser jeg deg hvordan Hjemmelaget pasta

Oppskrift fyll

  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 fedd hvitløk
  • chilipulver
  • 50 parmesan
  •  littbasilikum
  • 2 dl ricotta ost.

Hvordan:

Start med å steke karbonadedeig sammen med chili og hvitløk. dsc_0799

Bland det stekte kjøttet sammen med de andre ingrediensene og bland godt sammen.

dsc_0801Sett i kjøleskapet. Det er mye enklere og forme små kuler når dette blir kaldt. Det gjør jobben mye lettere når du skal fylle opp ravioliene.

Oppskrift enkel tomatsaus:

  • tørket chili /chilipulver
  • 2 fedd fersk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss tomatpure
  • litt rødvinseddik.
  • 1 boks gode hermetiske tomater (Mutti er min favoritt)
  • 3 ts med sukker
  • salt og pepper
  • god olivenolje.

 

Hvordan:

DSC_0802.jpg

Start med å finne frem en stor stekepanne og hell i godt med god olivenolje. Tilsett chili, hvitløk og sjalottløk. Stek til løken blir myk og blank. ta i tomatpure og sukker og stek i noen minutter. Dette gjør at den litt beske smaken fra tomatpureen blir borte. Tilsett en skvett med rødvinseddik og la den koke bort. Hell i de hermetiske tomatene og rør godt rundt.

dsc_0803

Smak til med salt og pepper og la stå å småputre i panne frem til du skal servere maten.

dsc_0804

Hvordan lage Ravioli:

Start med å kjevle ut tynne plater av pastadeigen. Jeg bruker en liten pastamaskin, men dette kan du også gjøre med en kjevle. Pass på at det er litt mel på benken hele tiden så deigen ikke klistrer seg fast. Legg en av platene på benken og fyll med små kuler av kjøttblandingen. Legg kjøttet på den ene siden av pastaplaten så du kan brette den over og dekke hele fyllet. Press ut luften mellom og klistre deigen sammen. Jeg har noen forskjellige ravioli presser, men det går fint å bruke en form, glass eller liknende for å presse ut formen.

dsc_0808

En ravioli presse gjør at du får et veldig fint utseende, men smaken er like god om du bruker noe annet. Det viktigste er at kanten er helt tett.

dsc_0812

Gjøre klar retten:

Finn frem en stor kjele og fyll med vann. Kok opp vannet og tilsett rikelig med salt. Legg i pastaen og kok i 4 minutter.

DSC_0814.jpg

Legg tomatsausen på en tallerken. Fyll med med gode ravioli og riv over litt parmesan. Hell på litt olivenolje og litt nykvernet pepper. Pynt gjerne med noen basilikumsblader og server med en gang! Dette smaker fantastisk 🙂 lykke til

dsc_0817

Kommenter