Min beste Viltsaus – en god saus gjør måltidet fullkomment!

Nå er det sesong for vilt og sausen er viktig for at måltidet skal bli vellykket. Denne viltsausen passer perfekt til viltkjøtt. Den har en kombinasjon av de klassiske smakene som en viltsaus har, men har også et touch av bringebær og syre. Jeg har servert denne til en del venner og familie å dette er en «slikke tallerkenen ren» saus.

dsc_0098

Oppskrift 4-6 personer

  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 3 sjalottløk
  • 8 bringebær
  • 5-6 einebær
  • litt nykvernet pepper
  • litt fersk timian
  • 3 dl viltkraft/fond/buljong
  • 1/2 boks seterrømme
  • 2 dl kremfløte
  • smak til med salt.

Hvordan:

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.

dsc_0101

Vent til sukkeret smelter og tilsett rødvinseddik. Nå freser det godt i kjelen. La rødvinseddiken løse opp sukkeret.

dsc_0102-2

Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk. La koke i noen minutter før du tilsetter viltkraften. Legg i einebær og litt fersk timian.

dsc_0103

Når dette har redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører glatt/jevnt.

dsc_0105

Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 minutter og smak til med salt. Før servering bruker du stavmikseren eller en blender igjen for å få en helt glatt saus. La den stå å småputre frem til servering. Dette er min favoritt viltsaus! Lykke til

dsc_0107

5 Comments Add yours

  1. Svein Olav Pedersen sier:

    Sikkert snadder,men hva med bjørnebær istedenfor bringebær ?

    1. janhenriks sier:

      Sikkert veldig godt det også !!

  2. Kari sier:

    Laget denne sausen til hjortesteika på nyttårsaften. Har aldri smakt bedre saus! Anbefales 🙂

    1. janhenriks sier:

      Det var veldig hyggelig å høre!

Kommenter