Gratinert makaroni med kjøttsaus – enkel hverdagsmat

Dette er en enkel og god rett. Det er viktig å jobbe litt smart på kjøkkenet for å være mest effektiv. Hvis jeg lager en rett med makaroni koker jeg ofte opp dobbel porsjon. Dette tar ikke noe lenger tid og da kan du lage i stand to middager samtidig. Dette er en perfekt rett å lage i stand hvis du har ekstra makaroni i kjøleskapet. Pakk inn med plastfolie og når du kommer hjem fra jobb dagen etter er det bare å sette på ovnen og sette inn formen så er maten klar. Dette er populær hverdagsmat her hjemme og passer perfekt hvis man har litt dårlig tid en dag.

dsc_0129

Oppskrift:

  • Kokt makaroni
  • revet ost (her kan du bruke rester eller det du har)
  • karbonadedeig
  • løk
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • 2-3 ss med Ketchup (Heinz)
  • olje
  • hermetiske tomater
  • salt, pepper og litt chili.

Hvordan lage kjøttsaus:

Start med å finne frem et stekepanne og hell i litt nøytral olje. Tilsett litt chilipulver i oljen hvis du liker det litt spicy. Finkutt løk, soltørkede tomater og hvitløk.

dsc_0130

Fres lett i pannen før du tilsetter karbonadedeigen. Stek til kjøttet har fått en brun farge og er gjennomstekt før du tilsetter hermetiske tomater og ketchup. La koke inn noen minutter og smak til med salt og pepper. Dette er en veldig rask kjøttsaus, men som smaker godt for barn og voksne. Tilsett gjerne andre grønnsaker i formen også hvis du har noen rester i kjøleskapet.

DSC_0131.jpg

Bland sammen makaroni og kjøttsausen og hell i en ildfast form. Strø på revet ost.

DSC_0136.jpg

DSC_0142-2.jpg

Hvis du skal ha denne dagen etter så pakker du den inn med plastfolie og legger klar i kjøleskapet.

dsc_0144-2

Hvis du skal steke den med en gang, setter du formen i en forvarmet ovn på 225 grader. Stek til osten får en gylden og fin farge. Dette tar ca 15 minutter. Lykke til.

DSC_0145.jpg

Kommenter