Pølsegryte med pastaskruer – enkel mat for store og små

I dag skulle noen venner av oss komme innom på middag. Dette var avtalt kun en time før så jeg måtte lage en enkel middag som passet både store og små. En pølsegryte er alltid godt sammen med pastaskruer. For å gjøre den litt mer spennende lagde jeg en liten salat med rødløk, tomat, fersk mozerella ved siden. Dette er en smart måte at alle får spist maten. Jeg liker å ha gode smaker selv om det er enkelt og denne pølsegryten smaker veldig godt. Jeg har ikke så mye tomatsaus i, men bruker grillede paprika på glass og kyllingkraft.

DSC_0242.jpg

Oppskrift:

  • røkt kjøttpølse
  • 2 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 dør chili
  • 1 glass med grillet paprika
  • 2 ss tomatpure
  • 3 dl kyllingkraft eller fond
  • 1 ss sukker
  • 2 dl creme fraiche
  • pastaskruer eller annen pasta
  • tomater
  • rødløk
  • fersk mozerella
  • olivenolje til salat og steking
  • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å finne frem en god gryte og sett på medium varme. Tilsett en slump med olivenolje og tilsett finhakket løk, hvitløk, paprika og chili.

DSC_0248.jpg

Stek til løken begynner å bli myk. Tilsett tomatpure og sukker å stek i noen minutter til Hell i kyllingkraft og creme fraiche.

DSC_0252.jpg

La koke noen minutter å smakt til med salt og pepper. Kutt pølsene i biter og tilsett i sausen. La småkoke til resten er ferdig.

DSC_0269.jpg

For å lage salaten finkutter du rødløk, ost, tomater. Bland god sammen og tilsett fersk basilikum. Hell over litt god olivenolje og ta på litt salt og pepper.

DSC_0301-2.jpg

Server ved siden av maten så kan barna velge om de vil smake på dette eller ikke.

Kok opp pastaen i rikelig vann tilsatt salt. Hell av vannet når den er ferdig og ta på litt olivenolje. Det gjør at pastaen ikke klistrer seg sammen og den smaker bedre. Sett ut på bordet og du har laget en enkel og god hverdagsmiddag på under 30 minutter. Lykke til!

DSC_0305-2.jpg

 

Kommenter