Gratinerte krabbeskjell med deilig saus og sprøtt brød – JA TAKK

Nå er det krabbesesong og krabbe fungerer veldig bra på annet enn brød med majones. Denne oppskriften smaker fantastisk, ser delikat ut og er veldig lett å lage. Du får en saftig deilig varm krabbe sammen med denne sausen og et lite skall av gratinert parmesan. Perfekt som en forrett eller til god lunsj i helgen sammen med et glass god hvitvin. Kjøp gode ferske krabbeskjell!

DSC_0028.jpg

Oppskrift:

  • 1 krabbeskjell renset pr person
  • finrevet parmesan
  • 2 sjalottløk
  • 150 gram smør
  • salt og pepper
  • 1 sitron
  • 1 dl hvitvin
  • 1 rød chilli
  • 1 vårløk

Hvordan:

Start med å sjekke de rensende skjellene for skall og bland godt sammen og gjør krabbekjøttet litt mer luftig så sausen får renne godt rundt etterpå. Finn frem en steke panne og sett på medium varme.

DSC_0029.jpg

Finhakk sjalottløk og legg en klatt med smør i pannen. Resten av smøret skjærer du i små terninger og legger på en tallerken i kjøleskapet. For å lage denne sausen trenger du nemlig smør i terninger som er kalde. Når løken har stekt i smøret noen minutter tilsetter du hvitvinen. La vinen redusere (koke bort) til den nesten ikke er noe igjen.

DSC_0033.jpg

Da skrur du av varmen på pannen og trekker den tilside. Pisk inn terningene med smør i flere runder tilsett smør og pisk når den er borte tilsetter du litt mer smør. Da får du en jevn og fin saus.

DSC_0038.jpg

Riv fin skallet fra en sitron og tilsett i sausen sammen med litt vårløk og finhakket chili uten frø. Spar litt vårløk og chili til pynt.

DSC_0041.jpg

Del opp godt brød og stek i en panne sammen med litt smør, salt og pepper til de blir crispy. Hell sausen over krabbeskjellene og rør forsiktig rundt. Legg på godt med finrevet parmesan og sett i en ovn på 200 grader.

DSC_0042.jpg

Etter 5 minutter skrur du på grillen og steker du osten får en gylden og fin farge.

DSC_0045.jpg

Server på en tallerken med en skive sitron og det varme sprø brødet. Da får du med deg alle de gode saftene og sausen.

DSC_0047.jpg

Dette er en veldig enkel rett, men smaker fantastisk! Lykke til 🙂

DSC_0070.jpg

 

Kommenter