Gulrotkake – Elsket av alle

Jeg er veldig glad i gulrotkake og skal jeg først lage en kake så skal den være god. For meg er en god gulrotkake saftig, deilig smak av krydder, gulrot og en deilig glasur. Jeg ringte Lillian en god venninne av meg som er utrolig flink til å lage kaker og spurte om jeg kunne få bruke hennes oppskrift på gulrotkake. Lillian delte både oppskrift og ga meg masse gode tips for å få lage denne kaken. Resultatet ble som jeg håpet en ekstremt god kake med to deilige lag med saftig velsmakende kake kun adskilt av en deilig glasur i midten og på toppen. Kaken toppet jeg med litt finrevet rå gulrot og mørk sjokolade. Så skal du prøve en god gulrotkake så må du prøve denne.

 

Oppskrift kakebunn:

 • 4 store egg
 • 270 gram sukker
 • 180 gram hvetemel
 • 2 ts natron
 • 2 ts kanel
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts kardemomme
 • 1 ts salt
 • 1 1/2 dl rapsolje
 • frøene fra 1  vaniljestang
 • 8 dl gulrøtter (kjørt til mos i kjøkkenmaskinen eller revet veldig fint.)

Oppskrift Glasur

 • 400 gram kremost naturell
 • 100 gram smør
 • 250 gram melis
 • 2 ts vanlijesukker

Hvordan:

Det er viktig at ingrediensene har ca samme temperatur når du blander sammen røren. Så finn frem 4 store egg og hell i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret.

DSC_0214-2.jpg

Kjør til eggedosis. Dette tar ca 5-7 minutter.

DSC_0222.jpg

Mål opp mel og krydder og hell i en bolle. Rens gulerøttene (jeg brukte en stor pakke) kjør til små biter eller riv med den fineste delen av rivjernet.

DSC_0215-2.jpg

Når du har fått en luftig og hvit eggedosis tilsetter du melet med krydderne i en sil. Sikt melblandingen sammen med røren.

DSC_0225-3.jpg

Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Hell i oljen og de revne gulrøttene og bland forsiktig sammen.

DSC_0229-2.jpg

Smør to like store former og fordel røren likt på disse to. Dette er et genialt triks når du skal lage en kake med to lag. Du slipper å skjære bunnen i to, de blir jevnere stekt og de kjøler seg fortere ned.

DSC_0232-2.jpg

Stek på på en rist nederst i oven på 190 grader i 45 minutter. Siden jeg hadde to former satt jeg en nederst og en på midten i ovnen etter halv tid byttet jeg plass på formene.

DSC_0239-2.jpg

La kakebunnene kjøle seg helt ned før du tar på glasuren.

DSC_0236-2.jpg

Legg romtemperert kremost og smør i en bolle. Bland sammen med en visp og tilsett melis og vaniljesukker. Rør godt rundt til du en helt glatt masse.

DSC_0237.jpg

Start med å smøre godt med glasur på den nederste bunnen og legg forsiktig den andre delen oppå.

DSC_0255.jpg

Kaken blir mye mer saftig når du har lag med glasur i midten. Etter du har lagt på det andre laget smører du på resten av glasuren.

DSC_0256.jpg

Du kan pynte på mange måter, men jeg synes det var veldig godt med litt finrevet gulrot og mørk sjokolade.

Nå er det bare å invitere venner eller familie så du ikke spiser opp hele kaken selv 🙂 denne er utrolig god! Sønnen min gleder seg allerede til matpakken sin i morgen. Jeg har sagt at han skal få med et stykke i morgen. Gulrot kake er elsket av alle og denne oppskriften er nok den beste jeg har smakt. Lykke til !

 

DSC_0285-2.jpg

Kommenter