Langtidskokt Svinenakke i Soya – deilig middag og masse kraft i fryseren

Svinenakke som trekker i flere timer blir utrolig mørt. Når du lar den trekke sammen med soya, ingefær og hvitløk blir dette enda bedre. Svin er nemlig veldig glad i asiatiske smaker. Her lager du egentlig to ting samtidig. Du får nemlig en utrolig smaksrik soyakraft. Denne fryser du ned og du har et supert utgangspunkt for mange andre deilige retter også. Kraft er nemlig nøkkelen for å få god mat til å bli supermat! Server denne retten sammen med ris og noen friske grønnsaker. Svinenakke er en billig råvare, men smaker fantastisk når den får trekke lenge. God middag + masse deilig kraft, sånn gjør du det.

DSC_0275.jpg

Oppskrift Svinenakke og kraft :

  • Svinenakke  ca 1 kg
  • 2 dl mørk soya
  • 3 hele chili
  • Fersk ingefær
  • 2 hele kinahvitløk.
  • vann

Hvordan:

Finn frem en kjele og hell i litt nøytral olje. Kutt opp hvitløk, chili og ingefær og tilsett i den varme oljen.

DSC_0279.jpg

Stek i noen minutter før du legger i Svinenakken. Del den gjerne i 2 hvis den er litt stor. Hell på 1 dl Soyasaus og fyll opp med 1 liter vann.

DSC_0281.jpg

Kok opp og skru varmen ned til rett under kokepunktet. La stå å putre i 4 timer.

DSC_0285.jpg

Ta kjøttet ut av kjelen og sil av kraften. Frys ned resten av kraften i mindre pakker så har du deilig kraft til andre gode retter.

Oppskrift:

  • 2 dl soyakraft
  • 1 dl fløte
  • 1 gulrot i strimler
  • 1 løk i strimler
  • fersk koriander
  • 2 vårløk
  • 1 rød chili
  • salt og pepper
  • Litt limesaft
  • Ris

Hvordan:

Kok risen og finn frem en stekepanne. Varm opp pannen og tilsett litt nøytral olje. Når pannen er varm tilsetter du løk, gulrot og steker i et par minutter.

DSC_0287.jpg

Del kjøttet i biter og legg i pannen.

DSC_0296.jpg

Hell på soyakraft og fløte og skru ned varmen. Tilsett vårløk og finhakket korinander rett før servering. Smak til med salt, pepper og limesaft.

DSC_0298-2.jpg

Legg risen på en tallerken og hell over sausen og kjøttet. Strø på litt finhakket koriander og chili hvis du liker. Lykke til.

dsc_0305

Kommenter