Kremet oksehalesuppe – Belønningen for å lage ordentlig kraft.

Jeg la nylig ut hvordan man lager kraft på oksehaler og det tok ikke lang tid før det kom flere spørsmål om suppe å bruke både kraft og kjøttet til. Dette er belønningen jeg unner meg selv når jeg har laget kraft på oksehaler. En av verdens beste supper synes jeg. Kjøttet har en deilig kraftig smak og er så mørt at det detter fra hverandre. Kraften er fantastisk god og når du i tillegg legger i masse deilige grønnsaker og litt fløte får du denne smaksrike suppen. Server gjerne sammen med litt flatbrød med litt godt smør.

dsc_0417Oppskrift 4 personer:

  • 3 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1 liten bunt vårløk
  • 1 persillerot
  • 1/2 sellerirot
  • 5-7 poteter ( de må være kokefaste)
  • 1 liter oksehalekraft Oppskrift oksehalekraft
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • Kjøtt fra oksehalene

Hvordan.

Start med å finkutte løken og stek i stor kjele. La løken stå og småsurre litt mens du kutter opp resten av grønnsakene.

DSC_0418.jpg

Jeg liker å kutte opp alt i ganske små terninger. Tilsett alt utenom vårløken i kjelen og stek i noen minutter før du tilsetter oksehalekraften. La grønnsakene koke seg møre i den gode kjøttkraften. Dette tar ca 15-20 minutter.

DSC_0419.jpg

Skru ned varmen til rett under kokepunktet og tilsett fløte og kjøttet. Finhakk vårløk og tilsett i kjelen. La trekke i 5-10 minutter til og smak til med salt og pepper.

DSC_0422.jpg

Nå er det bare å helle i noen gode store suppetallerkener og kose seg! Lykke til

DSC_0440.jpg

Kommenter