Gladlaks med en smaksrik smørsaus

Denne retten smaker fantastisk godt. Når jeg spiser fisk er jeg veldig glad i en god saus og dette er en virkelig god saus. Det er en smørsaus med smak av sitron, sjalottløk, dill, tomat og chili. Passer utmerket til Salmalaks og noen gode poteter. Det tar ikke så lang tid å lage så dette kan du lage på hverdager også. Men retten passer også ypperlig hvis du har gjester eller middagsselskap. Topp gjerne med deilig ørret rogn og du har et festmåltid.

DSC_0351.jpg

Oppskrift:

  • 1 laksefilet pr person ( jeg brukte Salmalaks denne gangen)
  • Røstipoteter (sjekk linken )

Oppskrift smaksrik smørsaus 2 personer:

  • 2 sjalottløk
  • 1 tomat
  • 1 rød chili
  • litt fersk dill
  • saften av 1/2 sitron
  • ørret rogn (til pynt og for smakens skyld)
  • 1 dl hvitvin
  • 100 gram smør
  • 2 ts creme fraiche

Hvordan:

Start med å finne frem en stekepanne. Kutt opp nesten alt smøret i terninger og sett i kjøleskapet. Legg resten av smøret i pannen og varm opp til medium varme. Finhakk sjalottløk og chili å legg i pannen.

DSC_0353-3.jpg

La steke noen minutter til løken har blitt myk. Hell på hvitvin og la den redusere (koke ned) til det nesten ikke er noe væske igjen.

DSC_0362.jpg

Skru av varmen. Finn frem de kalde smørterningene og tilsett noen få av gangen rør de inn med en visp før du tilsetter mer smør.

DSC_0367.jpg

Når smøret er pisket inn tilsetter du tomat, dill, sitronsaft og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Hold varmt på en lav varme. Det lønner seg å gjøre ferdig denne sausen rett før servering.

DSC_0369.jpg

DSC_0373-3.jpg

Krydre fisken med salt og pepper og stek i smør. Pass på at du ikke steker fisken for mye. Start på litt høyere temperatur så fisken får litt stekeskorpe og skru ned varmen.

Jeg serverte med Røstipoteter til denne retten, men det passer også utmerket med andre former for poteter eller ris. Legg alle elementene pent på en tallerken og hell på litt ørret rogn og noen få kvaster med dill. Dette er en rett som er ganske lett å lage og imponerer garantert gjestene dine. Lykke til

DSC_0375.jpg

2 Comments Add yours

  1. Hilde sier:

    Hei Jan Henrik! Kjempefin blogg du har 🙂 Testet ut denne smørsausen igår, resultatet ble veldig bra! TIl og med min bedre halvdel som egentlig ikke liker tomat, syntes sausen var suveren.
    Jeg greide å glemme og skru av varmen før smørterningene skulle i, med det resultat at sausen skilte seg litt. Reddet det ved å tilsette 1ss kaldt vann, og piske kraftig.
    Lykke til videre med bloggingen!

  2. Siiri Noad sier:

    Skreller du tomaten?

Kommenter