Fredagstaco`n på en ny måte – Gratinerte nachochips

Dette er en enkel, men veldig god variant av tacomiddagen. Her blandes det meste sammen og gratineres i ovnen og passer fint til en rask tacomiddag eller perfekt foran TV`n hvis du skal kose deg litt ekstra med en film, fotballkamp eller bare slappe av. Nordmenn elsker taco og har du ikke prøvd denne varianten før er det på tide.

dsc_0962

Oppskrift gratinerte nacho:

  • Nachochips (ost eller chili)
  • 400 gram kjøttdeig.
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • mais
  • noen jalapeno (på glass)
  • cheddar ost  + eventuelle rester
  • tacokrydder  (pose eller hjemmelaget)

Oppskrift rømmedressing med hvitløk:

  • 1 boks lettrømme
  • 3-5 fedd hvitløk
  • litt olivenoje
  • salt og pepper.

Hvordan:

Det blir ikke så mye lettere enn dette. Start med å sette ovnen på 200 grader og finn frem en stekepanne. Stek kjøttdeig og tilsett krydder. Pass på at kjøttdeigen ikke blir for våt da blir chipsene litt myke. Kutt opp løk, chili og riv opp osten.

dsc_0971

Finn frem en ildfast form og legg på chips, kjøttdeigen, løk, chili, mais og topp med revet cheddarost. Bland litt godt sammen så det ikke blir kjøttdeig og ost bare på toppen.

dsc_0983

Sett i ovnen og stek i ca 10 minutter. Osten skal smelte godt og chipsene få en litt mørkere farge. Tiden varierer litt fra ovn til ovn så sjekk av og til når det nærmer seg.

Hvordan lage hvitløksrømme:

Finn frem en bolle og tilsett en boks med rømme. Bruk hvitløkspressen og press 3-5 fedd hvitløk. Ta på litt god olivenolje, salt og pepper. Sett i kjøleskapet frem til bruk.

dsc_0988

Det er veldig godt å servere sammen med hjemmelaget guacamole og salza. Sjekk denne linken hvis du vil ha oppskrift på dette. Oppskrift Salza og Guacamole

Dette faller garantert i smak for store og små! Lykke til og kos deg!

dsc_1004

 

Kommenter