Spinatsuppe med kokosmelk - Sjeldent noe så næringsrikt er så godt!

Jeg husker veldig godt fra barndommen at Skipper`n spiste spinat og ble veldig sterk. Sannheten er at Spinat er ekstremt sunt det inneholder masse viktig næring for kroppen.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram fersk spinat
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk stor sjalottløk
  • 6 dl kyllingkraft
  • 1 boks kokosmelk
  • 0,5 stk sitron
  • cayenne pepper eller annen type sterk chili
  • salt og pepper
Ingredienser

Det er litt hyggelig når sunn mat også smaker godt! Spinat suppe med kokosmelk og chili er en super suppe som er enkel å lage. Det passer veldig godt med egg i denne suppen og en god kilde til proteiner. Jeg er veldig glad i å lage supper om høsten og vinteren. Denne skal jeg garantert lage igjen i løpet av vinteren.

Spinatsuppe 1

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele. Tilsett litt smør eller olje i kjelen og kutt opp hvitløk og sjalottløk. Tilsett løken i kjelen og la surre i noen minutter

Spinatsuppe 2

Steg 2

Legg spinaten i kjelen og rør rundt. Etter noen minutter forsvinner veldig mye volum ut av spinaten.

Spinatsuppe 4

Steg 3

Da er det på tide og tilsette kyllingkraften.

Spinatsuppe 5

Steg 4

Tilsett saften av 1/2 sitron og la koke i noen minutter før du tilsetter kokosmelken. Kok i noen minutter til og kjør glatt med en stavmikser eller eventuelt i en blender. Bare pass på å ikke fylle blenderen for full med varm væske. Det kan fort gå galt. Smak til med salt, pepper og chili.

Spinatsuppe 6

Steg 5

Kok opp 1-2 egg pr person og legg i kaldt vann. Ta av skallet og del egget i to. Hell suppen i en suppetallerken og legg oppi egg.

Spinatsuppe 7

Steg 6

Avslutt med noen gode dråper olivenolje på toppen. Lykke til.

Spinatsuppe 8