Kylling i Pita – Populær hverdagsmat for store og små.

Kylling i Pita er veldig godt. Det fine er at alle selv kan velge hva du vil fylle i pitabrødet. Dette var en litt raskere variant tilpasset hverdager, men her kan du gjerne bruke enda mer spennende tilbehør og sauser. Jeg foretrekker å kjøpe hel kylling. Da får du bedre kvalitet til en bedre pris og det er perfekt å blande kjøttet fra bryst, lår og vinger i denne retten. Når du kjøper hel kylling får du også litt mer fett fra skinnet så kyllingen blir ikke tørr, men saftig og veldig god.

DSC_0214-3.jpg

Oppskrift

  • 1 hel Kylling (eller annen type kylling)
  • 1 pakke pitabrød. (2 pr person er mer enn nok)
  • Hjertesalat
  • Agurk
  • tomat
  • rødløk
  • Varierte dressinger.
  • Revet ost. (bruk gjerne rester)

Hvordan:

Pakk ut den hele kyllingen og legg i en ildfast form. Smør med litt nøytral olje og ta på godt med salt og pepper.

DSC_0181-2.jpg

Sett inn i ovnen på 200 grader og stek i 30-40 minutter. Ta ut kyllingen og skjær av lår, vinger og bryst. Dra av kjøttet du klarer fra skroget med en gaffel.

DSC_0183.jpg

Skjær alt kjøttet i mindre biter og legg tilbake i den ildfaste formen. Jeg skjærer det sprø skinnet i strimler og har sammen med kyllingen. Stek i noen minutter til den får en litt crispy overflate.

DSC_0188-2.jpg

Skjær opp agurk, tomat og løk i små biter. Skyll salaten godt og skjær opp. Riv opp litt ost og legg gjerne alt på et stort fat.

DSC_0193.jpg

Da kan alle velge hva de ønsker å ta på. Bruk noen gode dressinger. Jeg fant to spennende dressinger fra Stonewall Kitchen som passet veldig godt! Jeg liker også å ha med en chilisaus, mens minstemann gjerne vil ha litt Ketchup til.

DSC_0201-2.jpg

Stek pitabrødene etter anvisning på pakken og sett alt ut på bordet. Dette er en rask og deilig hverdagsmiddag som både store og små setter pris på. Fyll pitabrødet med det fu liker best. Lykke til.

DSC_0217-2.jpg

 

Kommenter