Minestronesuppe – Deilig og smaksrik suppe full av næring!

Våren er på vei, men det er fortsatt litt surt og kaldt ute. Da passer denne Italienske klassikeren Minestronesuppe veldig godt! Denne suppen lages på veldig mange forskjellige måter. Det som er likt ved dem alle er at den inneholder mye grønnsaker, kraft, tomater og pasta. Noen serverer den som vegetar og andre med kjøtt. Det som er sikkert er at at denne suppen er veldig god.   Min variant er med bacon, parmesan, masse grønnsaker, pasta og god kraft. Server gjerne sammen med noe godt brød.

DSC_0229-3.jpg

Oppskrift:

  • 1 pakke bacon eller pancetta
  • 1 gul løk
  • 3 gulrøtter
  • 4 stangselleri
  • 1 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 2-5 fedd hvitløk (jeg bruker mye)
  • 1 squash
  • pasta penne ( da blir det masse god saus inne i rørene)
  • 1 liter kyllingkraft (kan også bruke okse/svin/grønnsaks kraft)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • salt og pepper
  • saften av 1/2 sitron
  • fersk basilikum.
  • 1 pakke parmesan ost.

Hvordan:

Start med å finne frem en stor kjele og tilsett litt olivenolje. Start med å steke bacon til det begynner å få en fin farge og bli sprøtt.

DSC_0234-2.jpg

Når baconet steker kan du begynne å kutte opp grønnsakene. Når baconet er ferdig løfter du dette opp av kjelen og legger på en tallerken.

DSC_0245-2.jpg

La fettet fra baconet bli igjen i pannen. Tilsett de kuttende grønnsakene i baconfettet og rør godt rundt. Stek til løken begynner å bli blank og myk.

DSC_0238.jpg

Tilsett 1 ss sukker og saften av 1/2 sitron. (du kan også bruke litt hvitvin hvis du vil) Tilsett kyllingkraften og de hermetiske tomatene. La koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre.

DSC_0250.jpg

Finn frem parmesanosten og riv opp med den fine siden av rivjernet. Skorpen som blir igjen. Legger du i suppen. Dette gir en deilig smak til kraften.

DSC_0252-2.jpg

Finn frem en kjele og kok opp pasta. Kok til pastaen er al dente. (Al dente betyr at den er litt tyggemotstand igjen) sil av vannet . Skru ned suppen så den ikke koker. Hell i den kokte pastaen og rør godt rundt. Sett suppen på laveste temperatur.Smak til med salt og pepper. Finhakk det stekte baconet og hell over rett før servering. Finhakk litt basilikum og riv opp masse deilig parmesan. Strø på litt basilikum og legg en god «haug» med revet parmesan i midten. Nå er det bare å sette seg ned å nyte en fantastisk god Italiensk suppe. Server gjerne sammen med et godt brød. F.eks Focaccia Her er min oppskrift på en enkel og god  Focaccia – Italiensk brød som passer til alt.

DSC_0263.jpg

Lykke til!

2 Comments Add yours

  1. Jonas Line sier:

    Hva (hvor mye) er en pakke parmesanost?

    1. janhenriks sier:

      Det var et godt spørsmål 😁 jeg kjøpte 100 gram, men har litt rester i kjøleskapet.

Kommenter