TXOTX – ny Pintxos restaurant på Grünerløkka

Pintxos er små lekre retter kjent fra Baskerland området i Nord-Spania. Navnet pintxo stammer fra den lille pinnen som ofte holder lekkerbiskenene oppå den tynne loffskiven sammen, men pintxos er mye mer enn mat med pinner. Her er det mange deilige småretter. På TXOTX er den en bar med masse forskjellige godbiter og en meny med mange fristelser. Denne restauranten har åpnet bak Schoushallen i Oslo. Jeg så at DN hadde gitt denne restauranten terningkast 6 og da fristelsen stor for en matnerd som meg å komme meg dit så fort som mulig. Jeg kom dit sammen med en kamerat på en onsdag ved 20 tiden og tydeligvis er det mange matglade mennesker.
tx3

Vi måtte vente med å få bord, men det var en veldig god stemning i lokalet. Lokalet er i litt røffe materialer med mange småbord og et langbord. Innbydende lokaler med en lang disk med masse fristelser satt frem.

tx2

Når du har funnet en plass å sitte går du i baren å bestiller. Alt må bestilles i baren, men de serverer den varme maten ved bordene. Et konsept som takket være veldig hyggelig personale fungerer utmerket. De kalde rettene kan du ta med deg til bordet og du tar bare vare på pinnen.

Her var den en spennende meny! Masse fristelser og spennende kombinasjoner av smaker. Vi prøver 7 retter fra menyen. De beste rettene var i verdensklasse, men dessverre så var noen av dem langt fra like imponerende. Så mitt inntrykk var at kvaliteten var litt varierende. Totalt sett er mitt inntrykk at dette var god mat, men litt varierende. Av rettene vi spiste var mine favoritter: «Tartar eta Boletus» som er tartar med steinsopp  og «Llampuga eta Sofrito» Guldmakrell, sofrito, hasselnøtter og fleskesvor. Disse rettene i seg selv gjør at jeg kommer til å dra tilbake.

tx4

Det var et godt utvalg av vin og personale kom med gode anbefalinger. Jeg fikk smaksprøver før jeg bestilte. Dette synes jeg er utrolig bra service og noe jeg setter pris på. Variert og godt utvalg til fornuftige priser.

TXOTX er helt klart et sted å besøke. En flott Pintxos bar med god steming, mat og service. De har åpnet til 0300 så det vil overraske meg hvis dette stedet med den plasseringen ikke får mange matglade gjester i de litt sene nattetimer også. Et hyggelig besøk.

Hvis du lurer på hvordan TXOTX uttales er tx = ch lyd. så det blir ch o ch. Her blir det nok mange morsomme varianter.

Innlegget er ikke sponset og deler kun min personlige mening.

Sjekk gjerne ut deres hjemmesider for mer informasjon.  TXOTX hjemmeside

Kommenter