Korv Stroganoff – En Svensk klassiker

Denne retten fikk jeg første gang servert hos en veldig god venn av meg som heter Pontus. Han kommer i fra Skåne i Sverige og dette var en av hans favoritter fra barndommen. Korv betyr pølse, men her er det viktig at du bruker Falukorv. Dette er en veldig enkel rett å lage og sausen passer veldig godt til både pasta og ris. Denne retten lager du fint på 20-25 minutter. Jeg har som vanlig tatt meg friheten til å justere litt på oppskriften for å sette mitt eget preg på retten. Jeg har i tillegg til de vanlige ingrediensene lagt til grillet paprika på glass og litt chilli. Denne retten er veldig barnevennlig!

DSC_0291-2.jpg

Oppskrift:

  • 1 Falukorv
  • 1 gul løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • chilikrydder
  • 1 ts oregano
  • 1  liten boks tomatpure
  • 1 glass med grillet paprika
  • 1 ss sukker.
  • 2 1/2 dl fløte
  • 2 dl vann
  • salt og pepper
  • pasta eller ris

Hvordan:

Start med å finne frem en stor kjele og tilsett litt nøytral olje eller smør. Sett på litt over middels varme. Finhakk løk, hvitløk og gulrot. Jo mindre biter du kutter grønnsakene jo mindre koketid trenger retten.

DSC_0295.jpg

La grønnsakene steke i oljen til løken begynner å bli gylden og myk. Kutt op Falukorven i biter og tilsett i gryta.

DSC_0297.jpg

Etter noen minutter tilsetter du tomatpure, sukker og chilipulver. Retten skal ikke være sterk, men et lite sting av chili er veldig godt. Når du bruker tomatpure i retter lønner det seg å steke den i noen minutter. Dette gjør at smaken blir bedre.

DSC_0306.jpg

Jeg kjører paprikaen i en liten blender til den blir helt jevn, men det fungerer også å kutte den i små biter. Tilsett fløte, vann og paprika å la koke i ca 15 minutter.

DSC_0307.jpg

Smak til retten med salt og pepper. Kok opp pasta eller ris. Det er også godt med en frisk salat til, men det ble det ikke på meg i dag. Legg på pasta eller ris og ta på rikelig med Korv stroganoff. Avslutt med litt nykvernet pepper og server. Lykke til med denne Svenske retten.

DSC_0309-2.jpg

Kommenter