Pølser og potetmos – enkelt trenger ikke være kjedelig! – her er noen tips.

Pølser og potetmos kan være utrolig trist, men det kan også smake fantastisk. Dette er en enkel, men veldig god rett så lenge råvarene er bra. Pølser kommer i mange forskjellige prisklasser, smaker og kvaliteter. Jeg tørr ikke kjøpe en pakke med grillpølser til 19 kroner. Jeg blir litt bekymret når en vare kan selges for under kg prisen av svinespekk/ svinekjøtt og i tillegg skal den produseres, fraktes og selges. Da lurer jeg virkelig på hva sånne typer pølser inneholder. Det jeg vil frem til er at kjøp gode pølser av god kvalitet og spis heller en mindre. En god pølse inneholder mellom 70-80 kjøtt.

DSC_0435.jpg

Potetmos på pose er også er litt spesielt produkt. Litt pulver som blandes med melk skal bli potetmos. Hvor er potetene? Potetmos er veldig enkelt å lage selv.

Så her er noen gode tips:

  • Kjøp pølser av god kvalitet med 70-80% kjøtt.
  • Aldri bruk potetmos på pose
  • Potetmos lager du selv (se oppskrift lenger ned)
  • snitt pølsene på den ene siden og stek på medium varme.
  • finn spennende tilbehør
  • Bruk gjerne flere sorter sennep
  • Stekt løk, surkål, coleslaw er gode tilbehør til pølser.
  • Skjær opp potetene i biter så reduserer du koketiden.
  • Bruk melne poteter og ikke ha salt i vannet.

 

Hvordan lage potetmos:

Skrell poteter og del opp i mindre biter. Jeg beregner 3-4 poteter pr person når jeg potetmos. Bruk melne poteter og kok i vann uten salt. Når potetene er helt møre heller du av vannet og tilsetter smør, melk, salt og pepper.

DSC_0441-2.jpg

Her kan du selvfølgelig tilsette andre spennende smaker, men dette er et godt utgangspunkt.

DSC_0444-2.jpg

Så neste gang du lager pølser og potetmos håper jeg du bruker noen av disse tipsene.

Her ser du gode pølser servert sammen med hjemmelaget potetmos, surkål og 3 sorter sennep. En deilig middag! Lykke til

DSC_0447.jpg

Kommenter