Langpanne sjokoladekake – Så enkelt og mye bedre enn Toro!

Alle liker sjokoladekake. Det er ikke sjeldent man må lage en kake til skoleavslutninger, bursdager, dugnader og andre sammenhenger når kaken skal rekke til mange mennesker. Denne oppskriften er veldig enkel og smaker veldig mye bedre enn alternativene du får på pose. Det er hyggelig å lage en god kake når man først skal bake. Her er oppskrift på min langpanne og sjokoladekrem. Pynten kan du variere avhengig av hvilken anledning kaken er til. Pynt med kokos, Smarties, seigmenn eller hva du måtte ønske.

DSC_0685-2.jpg

 

Oppskrift:

  • 500 g sukker
  • 600 g hvetemel
  • 6 egg
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss bakepulver
  • 4 ss bakekakao
  • 450 gram smør
  • 1 plate med melkesjokolade

Oppskrift sjokoladekrem:

  • 400 gram melis
  • 300 gram smør
  • 4 ss bakekakao
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • eventuelt litt vann.

Hvordan

Start med å sette ovnen på 200 grader med under og overvarme. Smelt smøret i en kjele. Legg sukker og egg i kjøkkenmaskinen. Kjør egg og sukker til det blir hvit.

dsc_0691

Når smøret har smeltet skrur du av varmen og tilsetter sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte i smøret før du tilsetter melken.

DSC_0686.jpg

Sikt de tørre varene inn eggemiksen og spe på med smørblandingen. Kjør i en kjøkkenmaskin til en jevn masse eller rør godt rundt til det ikke er noen klumper igjen. Legg bakepapir i en langpanne eller stor form og hell røren i formen.

DSC_0696.jpgStek i ovnen ca 25 minutter til den er stekt igjennom. Steketiden varierer noe fra ovn til ovn. Så følg litt med når det nærmer seg. Når kaken er ferdig stekt lar du den kjøle seg ned. Jeg pleier alltid å snu kaken når den har blitt kald.

DSC_0736.jpg

Da får du en veldig fin overflate (egentlig bunnen). Når kaken er kald kan du smøre på sjokoladekremen.

Bruk helt romtemperert smør og rør inn en eggeplomme. Sikt inn melis, kakao og vaniljesukker. Du kan tilsette litt vann hvis du vil ha en mer flytende glasur.

dsc_0748

Vær forsiktig hvis du tilsetter vann. Rør til en jevn masse og smør utover kaken. Pynt med akkurat det du ønsker og server. Lykke til.

dsc_0750

 

Kommenter