Besøk av Jonas fra Masterchef på kjøkkenet – Tartar med nye smaker!

den

Det er ingenting jeg liker bedre enn å stå med venner på kjøkkenet å lage god mat, skravle og drikke vin. I går var jeg så heldig å få besøk av en veldig matglad venn. Jeg traff Jonas under innspillingen av Masterchef på TV3 og han kan lage mat! Jonas hadde kjøpt med råvarer til en spennende forrett. En variasjon av en klassisk tartar. Dette var spennende smaker og konsistenser. Jonas er student og driver matbloggen Studentkokken på Facebook . Sjekk gjerne ut sidene hans.

DSC_0030.jpg

Oppskrift:

  • ca 100 gram oksekjøtt av topp kvalitet pr person
  • rødbeter
  • persille og pepperrot majones
  • rødbet og gulrotchips
  • olivenolje, salt og pepper.
  • brønnkarse

Start med å legge oksekjøttet 1/2 time i fryseren. Dette gjør den lettere å skjære og dreper eventuelle overflatebakterier. Skjær opp kjøttet i bitte små terninger og legg i en bolle. Hell på litt god olivenolje, salt og pepper og rør godt rundt.

DSC_0045.jpg

Lag en klassisk majones med persille og pepperrot. Dette blir nesten som norsk variant av wasabi.

DSC_0029.jpg

Skrell og kok rødbeter i vann med litt salt til de er helt møre og kjør glatt med en stavmikser.

DSC_0027.jpg

Finn frem noen fine tallerkner og form kjøttet i en pen sirkel på tallerkenen. Som en flat hamburger. Lag fine «knotter» av persillemajonesen og rødbetpureen oppå kjøttet legg på litt brønnkarse og sett noen chips ned i kjøttet. Prøv  å få litt høyde på tallerkenen. Det ser ofte litt mer innbydende ut når du klarer å anrette retten litt «luftig» og med høyde. Server med en god rødvin.

dsc_0067

Dette var en fantastisk god variant av tartar. Kjøp kjøtt av god kvalitet og pass alltid på hygiene når du lager tartar. Lykke til

dsc_0064

Kommenter