Pølsegrateng med ostesaus – en kjapp middag !

Det smaker veldig godt og kan lett lages i stand dagen før og bare settes i ovnen dagen du skal spise. Jeg har alltid likt retter med smeltet ost på toppen. På denne er det ikke et lokk av ost, men det er en veldig god ostesaus som gjør at hele retten holder seg sammen. Jeg synes kombinasjonen av chorizo og kjøttpølse blir veldig godt, men bruk gjerne andre pølsetyper også. I dag brukte jeg løk, chili, squash og gulrot rett og slett fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet. Det fungerer like bra med blomkål, brokkoli og andre grønnsaker. Dette er en rett som gjør det lett å få brukt opp eventuelle rester i kjøleskapet.

dsc_0166

Oppskrift:

  • kjøttpølse og chorizo (eller andre sorter du liker)
  • pastaskruer eller makaroni
  • 2 stk gulrot
  • 1/2 squash
  • 1 chili
  • 1 hvitløk
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl melk
  • 2 ts dijon sennep
  • diverse oster. Jeg brukte ridderost og jarlsberg.
  • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å finne frem 3 kjeler. 2 litt store og en liten til sausen. Fyll opp den ene med saltet vann og kok pasta. I den andre heller du litt nøytral olje og tilsetter først finhakket chorizo og chili.

dsc_0167

La dette surre litt i kjelen mens du kutter opp de andre grønnsakene. Tilsett løk, hvitløk, squash og gulrot. La surre på medium varme til de andre er ferdig.

DSC_0171.jpg

Ostesaus: start med å legge 2 ss smør i kjelen og smelt. Tilsett 2 ss hvetemel og rør godt rundt. Jevn sausen med melken og la koke opp. Tilsett ost, dijon,salt og pepper.

DSC_0174.jpg

Nå er det bare å finne frem en ildfast form. start med å helle pastaen i formen, deretter litt av ostesausen.

DSC_0177.jpg

Hell så på hele pølsemiksen og avslutt med resten av ostesausen.

dsc_0178

Strø over noen biter av ost og litt fersk basilikum.

DSC_0179.jpg

Stek i ca 20 minutter på 200 grader og server rykende varm. En enkel og god middag! hvis det blir noen rester er det perfekt å ta med resten i matpakka dagen etter. Lykke til 🙂

dsc_0188

 

Kommenter