Grønnsaksform – Målet er å kaste minst mulig mat – Bruk alle restene!

Jeg er opptatt av å kaste minst mulig mat. Dette er en super måte å få brukt opp alle restene i grønnsaksskuffen. Det smaker også veldig godt og er veldig sunt. Bruk gjerne som tilbehør til maten. Passer veldig godt til både fisk, kjøtt og selvfølgelig som en vegetar rett. Kutt gjerne opp grønnsakene i forskjellige former og størrelser det gjør det litt mer spennende å spise. De grønnsakene som tar lengst tid å steke kutter du i de minste bitene. På denne måten blir alt ferdig likt. Bak i ovnen med olivenolje, en klatt smør, saften av 1 sitron, salt og pepper. Hvis det blir noen rester av dette, kjør til en glatt masse og tilsett i saus eller lag en suppe 🙂

dsc_0285

Oppskrift:

  • Diverse grønnsaker!
  • Denne gangen hadde jeg løk, gulrot, stangselleri, vårløk, paprika, søtpaprika, poteter, persille, chili, hvitøk… Bruk det du har!

Hvordan:

Kutt alle grønnsakene og legg i en form.

DSC_0289.jpg

Hell over litt olivenolje og litt smør. Skvis over saften av 1 sitron og legg sitronen sammen med grønnsakene når den stekes.

DSC_0292.jpg

Ta på salt og pepper og sett i ovnen. Jeg bruker 200 grader varmluft i ca 30-40 minutter.

DSC_0312.jpg

Kommenter