Matopplevelser i Oslo – Streetfood – en kveld på Kulinarsik Akademi

Jeg har testet matkurs hos Kulinarisk Akademi (KA) på Mathallen i Oslo. Matkurs har blitt veldig populært de siste årene og jeg forstår godt hvorfor. Jeg har selv vært på noen kurs og dette er en veldig hyggelig måte å møte mennesker, lære og nyte mat og drikke. Kokkene på KA er veldig dyktige og forklarer grundig. Her kan du være med selv om du har liten kunnskap om mat fra før. Selv om du er godt over gjennomsnitlig interessert som meg lærer du alltid noe nytt og du får en hyggelig kveld med andre matglade mennesker.

Jeg var nå med på kurs i Streetfood. Streetfood er en veldig populær mattrend og kan by på spennende smaker og småretter fra hele verden.  Etter endt kurs har du lært nok til å imponere venner med noen veldig spennende retter. Du får også med et oppskriftshefte med hjem med rettene du har laget på kurset.

Hva lærte og lagde vi denne kvelden på kurs i Streetfood:

  • Ceviche (Leche de tigra)  Dette var skiver av kveite marinert i lime, kondensert melk, bakt søtpotetpure, chili og puffa mais.
  • Taco av okse servert med pico de Gallo og guacamole i hjemmelagde maistortilla.
  • Steamed Buns med ribbe og hoisin saus.
  • Klassisk Japansk Ramen.
  • Bulgogo med kimchi
  • Kylling Satay
  • Churros med sjokoladesaus.

Her er noen bilder av hva vi lagde og hyggelige mennesker fra kurset.

DSC_0435.jpgDSC_0414.jpg

 

 

 

 

 

DSC_0445.jpg

DSC_0421.jpg

 

 

 

 

 

Oppsummering:

En spennende meny med masse gode smaker. Dette er sikkert navn/retter som er fremmed for mange, men det er jo også litt eksotisk og spennende. Kurset varer i ca 4 timer. Når du er ferdig med kurset kan du forvente å være god og mett, lært mye nytt og forhåpentligvis truffet og blitt kjent med nye matglade mennesker. Har du ikke vært på matkurs enda, er dette noe jeg varmt kan anbefale.

Om Kulinarisk Akademi:

KA er et kompetansesenter for mat og drikke. Vi har noen av landets fremste kokker og vinkelnere, alle med et lidenskapelig forhold til smak. Vi har to flotte avdelinger som begge ligger idyllisk til ved Akerselva, hovedavdelingen ved Mølla, den andre i Mathallen på Vulkan.

Høres dette spennende ut? Sjekk ut kursene og hjemmesiden til Kulinarisk Akademi her: Kulinarisk Akademi

Kommenter