Hjemmelaget kjøttpudding – en nesten glemt norsk klassiker.

Hjemmelaget kjøttpudding er veldig godt og enkelt og lage. Server sammen med en fløte saus eller kålstuing og gode poteter. For meg skal en kjøttpudding være saftig, god myk konsistens og en deilig skorpe. Den skal være godt krydret. Når jeg først lager kjøttpudding lager jeg en full brødform. Det blir litt mye, men det er utrolig godt på brødskiva eller til en restemiddag noen dager senere. For å få en god konsistens må du lage en farse. Bruk en kjøkkenmaskin eller en stor bolle og en kraftig sleiv. Kjøttpudding er en enkel og god norsk mat. I dag har jeg testet nok en «smartfunksjon» på den nye Siemens ovnen. Her kan du se resultatet:

 

Oppskrift:

  • 800 gram karbonadedeig
  • 800 gram medisterfarse
  • 1 egg
  • 2 ss potetmel
  • 50 gram revet parmesan
  • 3 dl melk
  • 3 ts tørket ingefær
  • 2 ts revet muskat
  • 2 ss salt
  • nykvernet pepper.

 

DSC_0454.jpg

 

Hvordan:

Start med å kjøre kald karbonadedeig i en kjøkkenmaskin sammen med saltet. Når kjøttet blir klissete, tilsetter du medisterfarsen. Bland godt sammen og rør inn potetmelet. Tilsett et egg og rør godt til du har fått en fin farse. Spe på med kald melk og rør melken godt inn før du tilsetter mer. På denne måten er du sikret å få en fin farse. Nå er det klart for krydder og ost. Rør dette godt inn i deigen. Smør en brødform med nøytral olje og hell i farsen. Dytt farsen godt ned  formen og pass på at det ikke er noen luftlommer. Lag en glatt overside på kjøttpuddingen og kvern over litt pepper.

 

DSC_0462.jpg

Sett formen i en større form med vann som dekker til ca halvveis opp på formen. stek på 160 grader i 50 minutter. Eller bruk dampovn på 100 grader i ca 1 time. Eller som jeg gjorde en ferdigprogramert program for kjøttpudding.

DSC_0466.jpg

Server sammen med poteter og kålstuing og en brunsaus med litt fløte.

dsc_0470

Kommenter