Asiatisk sjøkreps og scampisuppe – nytelse i en skål!

Denne suppen er veldig god og har masse smak og næring. Nøkkelen for å få den gode smaken er kraften. Her lages det kraft på sjøkrepsen og jeg blander dette med hjemmelaget kyllingkraft. Når du har laget kraften er resten veldig lett. Suppen passer perfekt som en forrett eller hvis du har lyst på noe godt en kveld.

dsc_0125

  • 1-2 sjøkreps pr person
  • 2 store (rå) Scampi.
  • 4 dl hjemmelaget kyllingkraft (eller kjøpt hvis du ikke har laget selv )
  • 1 stor ingefær
  • 2-5 chili med frø
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl Hoisin saus
  • saften av 1 lime
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke sukkererter
  • koriander.
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sukker
  • 2 vårløk

Start med å finne frem en stor kjele og fyll opp med vann. Legg i de levende sjøkrepsene 60 sekunder i vannet før du legger de over i kaldt vann.

dsc_0130

Dette gjør at de er lettere å få ut av skallet. Knekk av halen og legg til side. Finn frem en ny kjele og ha i litt nøytral olje. Varm opp godt og legg i hakket chili, ingefær og hvitløk. Legg i skallet til sjøkrepsen og stek på høy varme i noen minutter. Hell på kaldt vann så det dekker sjøkrepsen og kok i ca 1 time. Sil av kraften og hell tilbake i kjelen. Resten kan du bare kaste 🙂 Bland inn kyllingkraft, hoisin saus, limesaft og sesamolje. Kok inn til du får en passende kraftig smak. Smak til om du trenger mer sukker, salt, syre.

DSC_0132.jpg

Kutt gulrot i pene tynne strimler og legg i suppen 5 minutter før servering. Legg i sukkertene når det er igjen 2 minutter til servering.

DSC_0149.jpg

Scampi steker du i 2 minutter i panna på litt over medium varme og legger i suppen rett før servering.

DSC_0160-2.jpg

Sjøkrepsen deler du i pene biter og legger i suppen rett før servering. Strø over med fersk koriander og server. Nyt en kraftfull og sterk suppe! Lykke til.

DSC_0174-2.jpg

Kommenter