Meksikansk «alt i et gryte» med søtpotet – deilig, sunn og god hverdagsmiddag

Gryter er veldig godt og jeg liker godt «alt i et gryter». Det gjøre det enkelt med at du kun trenger å bruke en kjele. Denne gryta har en deilig smak av tomat, kjøtt, søtpotet og den typiske Mexicanske smaken. Jeg er glad i spicy mat, men her kan du justere styrken med hvor mye chili du tilsetter. Her får du karbonadedeig, masse grønnsaker og en god kraft. Noe av det beste med denne retten er at du bruker kun en kjele og etter 20-25 minutter kan du servere en god og næringsrik middag.

DSC_0300-2.jpg

Oppskrift:

  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1 løk
  • 3 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1-4 chili
  • 2 søtpoteter
  • 1 boks med hermetiske cherrytomater
  • 1 boks med chilibeans.
  • 1 ts salt, 1 ts pepper og 2 ts sukker.
  • 1 ss spisscummin
  • 1 ss med tomatpure.
  • 7 dl kyllingkraft (terning eller fond fungerer også bra)
  • 1 kneve med cashewnøtter (frivillig)

 

Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Varm opp kjelen. Kutt opp løk, gulrot og chili i terninger/små biter. Tilsett i kjelen og rør rundt.

DSC_0305-2.jpg

Tilsett deretter paprika, karbonadedeigen og søtpotet. Stek videre til Karbonadedeigen har blitt stekt.

DSC_0307.jpg

Tilsett tomatpure, hermetiske tomater og chilibeans. Rør godt rundt og la steke i et par minutter.

DSC_0311.jpg

Tilsett krydderne og kyllingkraften og søtpotet i terninger og la koke i 15 minutter.

DSC_0315.jpg

Rett før servering heller du i cashew nøtter. Server rykende varm. Lykke til.

DSC_0320

DSC_0330.jpg

Kommenter