Meksikansk "alt i et gryte" med søtpotet - deilig, sunn og god hverdagsmiddagal

Gryter er veldig godt og jeg liker godt "alt i et gryter". Det gjøre det enkelt med at du kun trenger å bruke en kjele. Denne gryta har en deilig smak av tomat, kjøtt, søtpotet og den typiske Mexicanske smaken.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk chili (mer om du vil ha den sterkere)
  • 2 stk søtpoteter
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 boks chillibeans
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts sukker
  • 1 ss spisscummin
  • 1 ss tomatpure
  • 7 dl kyllingkraft
  • 1 kneve chasewnøtter (valgfritt)
Ingredienser

Jeg er glad i spicy mat, men her kan du justere styrken med hvor mye chili du tilsetter. Her får du karbonadedeig, masse grønnsaker og en god kraft. Noe av det beste med denne retten er at du bruker kun en kjele og etter 20-25 minutter kan du servere en god og næringsrik middag.

Meksikansk Gryte 2

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Varm opp kjelen. Kutt opp løk, gulrot og chili i terninger/små biter. Tilsett i kjelen og rør rundt.

Meksikansk Gryte 3

Steg 2

Tilsett deretter paprika, karbonadedeigen og søtpotet. Stek videre til Karbonadedeigen har blitt stekt.

Meksikansk Gryte 4

Steg 3

Tilsett tomatpure, hermetiske tomater og chilibeans. Rør godt rundt og la steke i et par minutter.

Meksikansk Gryte 5

Steg 4

Tilsett krydderne og kyllingkraften og søtpotet i terninger og la koke i 15 minutter.

Meksikansk Gryte 6

Steg 5

Rett før servering heller du i cashew nøtter. Server rykende varm. Lykke til.

Meksikansk Gryte 7