Fillegris / Pulled Pork – Med tid blir denne billige råvaren fantastisk!

den

Fillegris er det norske navnet på Pulled Pork. Om navnet er helt riktig vet jeg ikke, men jeg liker det veldig godt. Fillegris ble veldig populært for ca 2 år siden og det er ikke uten grunn. Denne retten er utrolig smakfull og kan brukes i mange retter. Fillegris passer perfekt i mellom to hamburgerbrød sammen med en god BBQ saus, sammen med grilltibehøret, i en salat osv. Bruk fantasien og bruk Fillegris i mange forskjellige retter.  Fillegris lages av Svinenakke som er en billig råvare. Det tar lang tid, men er veldig lite jobb! Her er min oppskrift på Fillegris.

DSC_0354.jpg

Oppskrift:

 • 5 kg Svinenakke
 • Kryddermiks
 • 3 dl appelsinjuice
 • 1 dl soya saus
 • 1 dl eplesidereddikk
 • 1 dl brunt sukker

Oppskrift: kryddermiks ( du trenger ikke bruke all kryddermiksen)

 • 3 spiseskjeer med røkt paprika
 • 2-3 ts cayennepepper
 • 2 ss salt
 • 2 ss sukker
 • 1 ss spisscummin

DSC_0362.jpg

Start med å ta ut svinenakken og legg i en dyp form. Så kan du lage kryddermiksen. Gni inn kjøttet godt med krydderet, pass på at alt er dekt med krydder.

DSC_0366-2

Det krydderet som ikke sitter fast heller du bare av. Så finner du frem en bolle og blander sammen appelsinjuice, soya, eplesider og brunt sukker.

DSC_0369-2.jpg

Rør godt og hell i bunn av formen. Dette er for at det skal være fuktighet i ovnen og blir til «sausen» til kjøttet når det ferdig. Nå er egentlig det meste av jobben gjort. Sett ovnen på 100 grader og sett inn formen. Etter 6-7 timer setter jeg temperaturen til 90 grader. Totalt sett skal kjøttet stå i ovnen 18 timer. Det gjør ikke noe om den står litt kortere eller lenger. Snu kjøttet et par ganger i løpet av steketiden.

DSC_0408.jpg

Etter ca 18 timer i ovn er Fillegrisen klar. Ta formen ut av ovnen og finn frem to gafler. Nå er kjøttet så mørt at du kan rive det i filler 🙂 Når du river opp kjøttet blander du det med den gode sausen som har dannet seg i bunn av formen.

Da får du et ekstremt saftig og mørt resultat. Min favoritt er sammen med hjemmelaget coleslow og BBQ saus. Lykke til

DSC_0414-2.jpg

 

 

 

Kommenter