Chimichurri – Argentinsk grillsausmagi – en smakseksplosjon!

Chimichurri er en fantastisk god grillsaus fra Argentina. Denne deilige sausen passer perfekt til grillet eller stekt kjøtt. Denne sausen er en ren smakseksplosjon. Hvis du ikke har lagd denne sausen før er det virkelig på tide. i dag skal jeg bruke den til oksekjøtt, men den passer veldig godt til kylling og lam også. Det er lett å bli hekta på denne sausen.

DSC_0421-2.jpg

Oppskrift:

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt koriander
  • 1 kneve med orgegano eller timian.
  • 2 rød chili uten frø
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 sjalottløk
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 dl olivenolje.
  • saften av 1 lime.
  • salt og pepper

 

Hvordan:

Dette er veldig lett. Finhakk alle urtene og bland godt sammen.

DSC_0425.jpg

Finhakk løk, hvitløk chili. Bruk gjerne en morter hvis du har for å presse ut smakene enda mer, men det er ikke nødvendig.

DSC_0427.jpg

Bland rødvinseddik og olje og bland sammen med urtene og løk og chili miksen.

DSC_0428.jpg

Skvis over saften av 1 lime og smak til med salt og nykvernet pepper.  La stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering da rekker smakene virkelig å komme frem og blande seg godt sammen.

DSC_0429.jpg

Server gjerne i en skål og hell også litt over kjøttet før du serverer. Dette er en smaksfest!

DSC_0433

3 Comments Add yours

  1. Lene sier:

    Dette så spennende ut. Skal jeg jammen lage til grilling i kveld 😀

  2. janhenriks sier:

    Det kommer du ikke til å angre på!!! Denne sausen er det lett å bli litt «avhengig» av 🙂

Kommenter