En kremet smakseksplosjon – Malaysisk inspirert Kylling Rendang

Her er det mye smaker og det smaker fantastisk. Denne Malaysisk inspirerte retten er en smaksekplosjon!! Retten tar ikke lang tid å lage og inneholder masse ferske smaker. Her er det mye chili, hvitløk, ingefær og vårløk. Denne herlige blandingen blir blandet med kremet kokosmelk, urter og frisk lime. Denne retten tar ikke noe mer enn 25 minutter å lage og er ikke vanskelig.

DSC_0264-3

Oppskrift:

  • 1 hel kinahvitløk
  • 1 rød chili (med eller uten frø)
  • 1 ingefær (på str med tommelen x 2)
  • 3 vårløk
  • 1 kneve cashew nøtter
  • 1-2 kyllingfileter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 lime
  • fersk koriander
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss soya
  • 1 toppet spiseskje palmesukker/ brunt sukker
  • 1 ss chilipulver (ikke alt for sterkt chilikrydder)

 

Hvordan:

Start med å grovkutte hvitløk, chili, ingefær og stilkene fra vårløken.

DSC_0268.jpg

Legg i en liten blender sammen med riseddik og soya. Kjør til en jevn pure.

DSC_0269.jpg

Finn frem en stekepanne eller wok og tilsett litt nøytral olje. Når oljen begynner å bli varm heller du i pureen. La denne putre på ganske høy varme til den begynner å bli litt oljete (dette tar ca 5 minutter)

DSC_0270.jpg

Skjær opp kyllingen i tynne skiver og legg i stekepannen sammen med pureen og sukkeret.

DSC_0273.jpg

Hell på kokosmelken og skru ned varmen. La småputre i 10 minutter før du tilsetter nøttene.

DSC_0274.jpg

Om to minutter er retten nå klar. Rett før servering blander du inn finhakket vårløk og koriander. Skvis over saften av 1 lime.

DSC_0275

Server sammen med ris og nyt denne Malaysiske deilige retten!

DSC_0292-2.jpg

 

Kommenter