Stekt ris med kylling – Den perfekte restemiddagen

Stekt ris er veldig godt, sunt og ypperlig for en rask middag. Neste gang du skal ha ris til middagen lager du litt ekstra og legger det du ikke brukte i kjøleskapet. Da kan du lage denne middagen på noen få minutter. Det er ikke noe fasit på hvilken type kjøtt og grønnsaker du skal bruke, men hemmeligheten ligger i sausen og eggene. Husker du denne oppskriften har du en deilig, enkel og næringsrik middag. Denne retten er veldig barnevennlig og super som nistemat også.

DSC_0303-2.jpg

Oppskrift:

 • Kylling (kan også bruke skinke eller som vegetar)
 • Ris (gjerne kalde rester fra dagen før)
 • 3 egg
 • Diverse grønnsaker og urter
  • chili, hvitløk
  • reddiker
  • bønnespirer
  • vårløk
  • koriander
 • til sausen: 2 ss soya, 2 ss oystesaus, 1 ss fishsauce

Hvordan:

Det fine med denne retten at du gjerne kan bytte ut grønnsakene og proteinene. På den måten er retten perfekt for å få brukt opp rester. Det er en veldig god middag og du lager den kun på noen få minutter. Start med å finne frem en stekepannne/wok og tilsett litt olje. Start med å steke kyllingen. Når kyllingen er klar tilsetter du sausen og koker noen minutter.

DSC_0311-2.jpg

Hell deretter i risen og grønnsakene og bland godt sammen.

DSC_0312-2.jpg

Etter noen få minutter og alt er ordentlig varmt tilsetter du eggene (pisket).

DSC_0317

Rør godt rundt og server med en gang. En veldig god rett som er rask å lage og passer perfekt på hverdager.

DSC_0320-2

Kommenter