Stekt ris med kylling - Den perfekte restemiddagen

Stekt ris er veldig godt, sunt og ypperlig for en rask middag. Neste gang du skal ha ris til middagen lager du litt ekstra og legger det du ikke brukte i kjøleskapet. Da kan du lage denne middagen på noen få minutter.

Ingredienser

porsjoner
  • Resteris
  • 3 stk egg
  • valgfritt kjøtt
  • grønnsaker av eget ønske/rester
  • krydder av eget ønske
  • 2 ss soyasus
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss fishsauce
Ingredienser

Det er ikke noe fasit på hvilken type kjøtt og grønnsaker du skal bruke, men hemmeligheten ligger i sausen og eggene. Husker du denne oppskriften har du en deilig, enkel og næringsrik middag. Denne retten er veldig barnevennlig og super som nistemat også.

Steg 1

Det fine med denne retten at du gjerne kan bytte ut grønnsakene og proteinene. På den måten er retten perfekt for å få brukt opp rester. Start med å finne frem en stekepannne/wok og tilsett litt olje. Steke så kyllingen. Når kyllingen er klar tilsetter du sausen og koker noen minutter.

Stekt Ris M Kylling 2

Steg 2

Hell deretter i risen og grønnsakene og bland godt sammen.

Stekt Ris M Kylling 3

Steg 3

Hell i eggene, rør godt rundt og server med en gang. En veldig god rett som er rask å lage og passer perfekt på hverdager.

Stekt Ris M Kylling 4