Hjemmelagde Hamburgerbrød – Se video

den

Som dere sikkert mange av dere har forstått er jeg veldig glad i hamburgere. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdiglagde i butikken, men de kan aldri i nærheten måle seg med de du lager selv. Jeg ble utfordret av Coop Extra om å lage en god oppskrift etter jeg hadde gjort et intervju med noen tips på hvordan å steke hamburgere. Denne videoen viser steg for steg hvordan du gjør dette og under ligger oppskriften. Lag en stor porsjon og frys ned de du ikke spiser til neste gang 🙂 Lykke til.

 

Oppskrift 14 store Hamburgerbrød:

  • 1 kg hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 ss smør
  • 2 ts med salt
  • 5 dl lunkent vann (rundt 40 grader)
  • 2 stk egg

Til pensling og før steking:

  • 1 egg
  • sesamfrø

 

Bland sammen de tørre ingrediensene og deretter vann,egg og smør. Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 10 minutter til du får en smidig deig. Hev under plastfolie i 1 time. Del opp i deigemner på 110 gram pr og legg i en aluminumsform. La heve til i ca 30-40 minutter til dobbel størrelse. Stek på varmluft 200 grader i 15 minutter. Klipp av aluminiumsfolien og server. Hvis du er i tvil på hvordan. Sjekk videoen. 🙂 Lykke til.

DSC_0262

 

Kommenter