Peppersaus - en glemt og undervurdert saus - flambert og med grønne pepper!

Posesausen til Toro er veldig langt fra hvordan en peppersaus skal smake.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk store sjalottløk
  • 2 ss fersk grønn pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 dl cognac
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • salt
Ingredienser

Peppersaus er utrolig godt. Den deilige smaken av ferske grønne pepper er nydelig til både kjøtt og kylling. Dette er en fløtesaus med god smak av fersk grønn pepper og løk, ja, det er en åttitallsklassiker som er verdt å ta tilbake på menyen! Dessverre har matindustrien ødelagt peppersausens gode navn og rykte med sine elendige posesauser. Prøv å lage denne ekte peppersausen, så innser du at dette er noe helt annet.

Steg 1

Sett en stekepanne på medium varme og tilsett smør når pannen er blitt varm.

Steg 2

Tilsett finhakket sjalottløk, grønn pepper og nykvernet sort pepper. Stek til løken har blitt helt myk.

Peppersaus1

Steg 3

Nå skal du flambere i cognac. Finn frem en fyrstikk så du er klar. Hell i cognacen, tilt litt på pannen, vent 2-3 sekunder og tenn på. La flammen brenne ut.

Steg 4

Tilsett fløten og la koke inn til den blir tykkere.

Peppersaus2

Steg 5

Smak til med sitronsaft og salt.

Peppersaus Front