Ytrefilet av okse med kremet nøttefyll – servert med peppersaus! nam nam :-)

Denne surra oksesteken er fantastisk god. Her er det mye deilig smak og helt mørt kjøtt. Dette er en typisk helgemat når man har litt ekstra tid på kjøkkenet. Denne gangen serverte jeg kjøttet sammen med en grønnpeppersaus, tomater og poteter. Her skal jeg lære deg hvordan du lager denne retten.

Oppskrift okse med kremet nøttefyll:

  • ytrefilet av okse. (jeg brukte 1 kg til 4 pers)
  • 50 gram pinjekjerner
  • 1 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 2 sjalottløk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • litt fersk persille
  • salt og pepper.

Hvordan:

Start med å legge kjøttet på en fjøl og finn frem en skarp kniv.

DSC_0412.jpg

Nå skal du dele kjøttet på midten så du får brettet ut kjøttet til et stort stykke.

DSC_0417.jpg

Bruk litt tid så det ikke blir noen hull på kjøttet.

DSC_0421-3.jpg

Finn frem en stekepanne og tilsett smøret. Når smøret har smeltet tilsetter du hvitløk, sjalotløk og pinjekjerner.

DSC_0424.jpg

Stek i noen minutter før du heller på fløten. Kok ned til fløten blir helt tykk og smak til med salt og pepper. Kjør denne miksen i en liten blender.

DSC_0434

Hell deretter nøtteblandingen over kjøttet og fordelt jevnt. Strø over fersk persille og du er klar til å rulle sammen kjøttet.

DSC_0436

Rull kjøttet tett sammen uten at du presser ut alt det deilige fyllet. Bind sammen med mathyssing.

DSC_0441-2.jpg

Strø ekstra salt og pepper på utsiden og brun i en varm panne med litt olje.

DSC_0444-2.jpg

Når kjøttet er ferdig brunet legger du kjøttet over i en form og gnir inn litt ekstra av fyllet (renner alltid ut litt) .

DSC_0447.jpg

Sett hele steken i ovnen på 120 grader med steketermometer. Stek til midten av kjøttet har en temperatur på 54 grader. La hvile i 20 minutter og avslutt med noen minutter i ovnen med grillfunksjon rett før servering. Fjern hyssingen og skjær opp i pene skiver. Denne gangen serverte jeg dette deilige kjøttet sammen med en klassisk peppersaus. Her kan du se hvordan du lager peppersaus: Peppersaus

DSC_0496

Lykke til!

Kommenter