Gratinerte kjøttboller i kremet tomatsaus!!!! Dette er kosemat

den

Disse store saftige kjøttbollene som svømmer i en kremet tomatsaus og gratineres med ost kan friste hvem som helst! Dette er skikkelig kosemat. Passer perfekt på en dag du ønsker god mat, hygge og kanskje et godt glass rødvin. Denne oppskriften passer til en familiemiddag eller når du har gjester. Dette er kjøttboller for meg! Server sammen med en god pasta og kvelden er reddet.

Oppskrift kjøttboller:

 • 800 gram kjøttdeig
 • 4 ts salt
 • godt med nykvernet pepper
 • 1 løk + 5 fedd hvitløk + 1 rød chili uten frø
 • 3 ts oregano
 • 1 dl Griljermel
 • 1 egg

Oppskrift tomatsaus:

 • 1,5 dl kremfløte
 • 1 boks hermetiske tomater (av god kvalitet)
 • 1/2 ts cayenne pepper
 • 3 ts rødvinseddik
 • 1 ts salt / 1 ts sukker / 1 ts pepper

Ost til gratinering:

 • nyrevet parmesan
 • fersk mozarella

1DSC_0539

Start å finne frem en god stekepanne og tilsett litt god olivenolje. (skal dekke hele bunnen) Kjør løk, chili og hvitløk nesten helt glatt i en blender eller finkutt til veldig små biter. Legg løken i oljen og stek i noen minutter til den er helt myk. Legg kjøttdeigen i en bolle og start med å tilsette saltet. Jeg liker å bruke hendene for å få en jevn og fin masse. Etter saltet tilsetter du resten av krydderne, den stekte løken, egget og rører godt rundt. Hvis du synes konsistensen er litt løs kan du tilsette mer griljermel.

DSC_0541

For kjøttet til fine kjøttboller. Jeg liker at de er litt store så man ikke kan spise dem i en bit. Når de er litt store blir de også mer saftige i midten. Legg kjøttbollene på et bakepapir og gjør klar til steking.

DSC_0547

Stek kjøttbollene i samme panna som du stekte løken i. Bruk godt med olje og ganske høy varme. Du ønsker at kjøttbollene skal få en liten stekeskorpe, men de trenger ikke være gjennomstekt. De skal i ovnen etterpå. Legg kjøttbollene over i en ildfast form.

DSC_0557.jpg

Nå skal vi lage sausen i samme stekepanne. Vi vil ha med de gode smakene som har dannet seg i panne. Start med å helle i rødvinseddik, dette fordamper fort i den varme oljen, men gir en god syrlighet i sausen. Hell deretter i kremfløte og krydder. Avslutt med tomatsausen og la sausen koke i kjelen i noen minutter. Hell den varme sausen over kjøttbollene

DSC_0560.jpg

Strø over osten og kjøttbollene er klare til å komme i ovnen. Stek på 200 grader i 15 minutter. Da ser det slik ut

DSC_0596.jpg

Strø over litt fersk basilikum og retten er klar for servering. Server sammen med en pasta du liker godt. Denne gangen serverte jeg den sammen med tagliatelle, men her kan du bruke hva du vil. Sett gjerne frem en skål med revet parmesan på bordet så gjestene kan strø over litt ekstra! Lykke til.

DSC_0618.jpg

7 kommentarer Legg til din

 1. liselowe sier:

  Hei og TAKK for gode oppskrifter !

  Kjøttkaker i kremet tomatsaus, godt med en god vin til, skriver du. Når du anbefaler en god vin til, kan du komme med et vinforslag sammen med oppskriften ?

  På forhånd takk.

  [😊] Lise

  ________________________________

  1. janhenriks sier:

   Jeg er ingen vinkjenner, men er jo veldig glad i vin 🙂 jeg hadde til dette valgt en Italiensk vin. Helst en Nebbiolo.

 2. Anne-Grethe Hægeland sier:

  Dette var Nora løe i familien likte godt! For noen saftige kjøttboller det ble!! Og sausen var akkurat passe sterk.👍Jeg serverte med salat og båtpoteter. Restene går til pasta i morgen😄. Du har mange gode oppskrifter som alle liker👍

  1. janhenriks sier:

   Så hyggelig!! Tusen takk for tilbakemeldingen

 3. Lene sier:

  Kjøttbollene står i ovnen nå. Gleder meg om noen få strakser 😀 Takk for super oppskrift. Det er kjekt å lage mat når en kan få laget smakfull mat raskt. Når man har jobbet en lang dag er det deilig å slippe kjøkkentjeneste i timesvis, men likevel kunne unne seg noe snadder 🙂

  1. janhenriks sier:

   Håper du blir fornøyd 😋🍴

 4. Lene sier:

  Det ble kjempegodt! Nam!

Kommenter