Klassisk pastasaus med kjøtt – en vinner blant store og små!

Å kunne lage en god kjøttsaus med tomat krever litt tid, men det smaker helt fantastisk og inneholder veldig mye grønnsaker. Når du først lager denne retten så lag gjerne dobbel eller trippel porsjon. Denne sausen kan du bruke til pasta, på en pizza, ostesmørbrød eller til en lunsj sammen med noen gode brødskiver og en salat.

DSC_0715-2

Oppskrift (dobbel porsjon):

  • 2 pakker kjøttdeig
  • 2 løk
  • 3 gulrøtter
  • 3 stangselleri
  • 2 røde chili med frø
  • 5-8 fedd hvitløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 3 ss tomatpure
  • 2 bokser med gode hermetiske tomater
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ts salt, 1 ts pepper og 2 ts sukker
  • olivenolje

Hvordan:

Start med å steke kjøttdeigen på høy varme og legg til siden. Når du har stekt all kjøttdeigen tilsetter du alle grønnsakene (finhakket) og steker i olje til den er blitt myk og gylden.

DSC_0716-2.jpg

Ha i tomatpure og sukker å stek i noen minutter til. Hell i rødvinseddiken og la koke i 1 minutt til. Hell i kjøttdeigen, de hermetiske tomatene og kyllingkraften.

DSC_0721.jpg

Skru ned varmen og la småputre i kjelen i 1-2 timer. Blir egentlig bare bedre og bedre jo lengre tid den får koke. Tilsett gjerne litt fersk basilikum rett før servering. Husk å smak til om retten trenger mer salt før du serverer. En veldig god kjøttsaus!! Frys ned resten eller legg i en boks i kjøleskapet hvis det ikke er mange dagene til du skal bruke resten. Lykke til.

DSC_0780.jpg

 

One Comment Add yours

Kommenter