Fylte pastarør – ser lekkert ut og smaker fantastisk – se det smarte trikset!

den

Jeg synes det er veldig gøy å kunne pynte opp hverdagsmat til å se ut som en flott tallerken du kunne fått servert på en fin restaurant. Pasta og kjøttsaus serveres mye rundt om i de Norske hjem. Har du lyst til å lage dette på en ny måte! Det krever litt lenger tid, men ikke mye. Det første du må gjøre er å lage en kjøttsaus. Sjekk linken for hvordan jeg lager kjøttsausen Klassisk pastasaus med kjøtt

DSC_0742.jpg

  • Store pastarør
  • Italiensk kjøttsaus
  • parmesanost
  • olivenolje
  • fersk basilikum
  • Silikonform elller en annen type ildfast form.

 

Hvordan:

Start med å koke opp de store pastarørene til de er al dente (det betyr at det fortsatt er litt tyggemotstand i pastaen. Kok pastaen i rikelig med vann tilsatt litt olje og godt med salt. Når pastaen er klar heller du av det varme vannet og skyller pastarørene i kaldt vann. Hell litt olivenolje på pastaen og rør forsiktig rundt. Finn frem en form og smør med litt mer oliveneolje.

DSC_0744.jpg

Plasser pastaene stående i formen. Fyll opp rørene med kjøttsaus og klem litt ekstra saus på toppen.

DSC_0745-2

Sett hele formen i en forvarmet ovn på 225 grader. La den steke i 15 minutter. Den letteste måten å få de ut av formen er å legge et bakepapir på formen en Fjøl/skjærebrett oppå der. Snu rundt og forsiktig fjern formen.

DSC_0747

Bruk en stekespade for å flytte pastatårnene over på tallerkenene.

DSC_0748-2.jpg

Hell over litt mer kjøttsaus på toppen. Strø over litt revet parmesan og noen gode dråper med olivenolje. Pynt med litt fersk basilikum og server rykende varm. Dette er en morsom og innbydende måte å servere en gammel klassiker. Lykke til.

DSC_0760

Kommenter