Karamelliserte løk med rødvinseddik – Fantastisk godt tilbehør til kjøtt

Karamelliserte løk smaker fantastisk og er veldig enkelt å lage. Passer perfekt som tilbehør til veldig mye. Jeg bruker nesten alltid løk i maten og denne måten gjør løken helt mør, søt og rødvinseddiken gir den syre. Retten tar ca 30 minutter å lage. Denne gangen serverte jeg disse løkene sammen med lam.

DSC_0910

Oppskrift:

  • 3 store løk
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 2 dl rødvinseddik
  • salt og pepper
  • urter hvis ønskelig.

Hvordan:

Start med å skjære skrelle av det ytterste laget på løken og del opp i skiver på ca 2-3 cm. Finn frem en stekepanne og hell i sukkeret. La sukkeret smelte på litt over medium varme. Legg løken ned i det smeltede sukkeret.

DSC_0915

La ligge til løken blir brun og stekt på den ene siden. Legg i smøret og øs litt av sukkeret over løken. Hell nå over rødvinseddik og la koke uten lokk i 5 minutter. Sett ned varmen så væsken i pannen småkoker, strø på salt og pepper og legg på et lokk. La stå der å kose seg i 25 minutter. Resultatet er fantastisk smaksrike løk som er helt myke.

DSC_0939.jpg

Hvis du er litt forsiktig når du snur løken beholder de den fine fasongen og ser enda bedre ut på tallerkenen. Lykke til.  Her sammen med ytrefilet av lam.

DSC_0954.jpg

 

2 Comments Add yours

Kommenter