Knuste poteter – denne metoden gir sprø, myke og utrolig gode poteter!!

Det er viktig med godt tilbehør til maten og jeg er veldig glad i å lage forskjellige varianter av poteter. Denne typen kaller jeg knuste poteter og er noe jeg har laget ganske mye den siste tiden. Potetene blir deilig å myke inni, men skallet får en fin og sprø konsistens! Det er ekstremt lett å lage så denne oppskriften er ganske kort.

DSC_0913

Oppskrift:

  • kokefaste småpoteter (amadine)
  • smør
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • 3 fedd hvitløk

Hvordan:

Start med å vaske potetene og legg i en kjele med saltet vann. Kok opp og la potetene koke til de er nesten ferdige. Hell av kokevannet og la potetene ligge noen minutter i kaldt vann. Finn frem en ildfast form og hell litt olivenolje i bunnen.

DSC_0920

Finsnitt noen hvitløk og legg i formen. Ta nå frem en spiseskje og knus forsiktig en og en potet. Dette gjør du ved å legge potetene på en fjøl/skjærebrett hold poteten med den ene hånden og knus forsiktig ned med en skje.

DSC_0921-2

Potetene sprekker og du får masse morsomme kanter og sprekker i potetene. Når du har knust potetene legger du de over i den ildfaste formen. Legg over noen tynne skiver med smør og strø på godt med salt og pepper.

DSC_0923

Stek på 225 grader i ovnen til de har blitt gyldenbrune. De kan holdes varme frem til servering hvis du setter ovnen ned til f.eks 60 grader. Resultatet er veldig gode poteter som både er sprø og myke. Smaken av hvitløk, smør, salt og pepper gjør disse utrolig gode! Lykke til.

DSC_0105

3 kommentarer Legg til din

Kommenter